Crayon fläck borttagning Tips

Crayon fläck borttagning Tips

Hitta crayon fläckar på väggarna, matta, bil klädsel, betong, kläder, kan bänkskivor eller träpaneler i ditt hus vara en frustrerande upptäckt. Du kanske känner dig frestad att ta kritor från dina barn och aldrig låta dem använda dem igen. Frukta inte. Crayon beslutsfattare har tagit möjligheten att krita fläckar hänsyn och ge instruktioner för att ta bort fläckar av sina produkter. Har dina barn hjälpa till med rensningen och de kommer att vara mindre benägna att göra fler fläckar.

Målade väggar och tapeter

Rengöring och fläck borttagning expert Heloise erbjuder en enkel lösning för att ta bort crayon fläckar från dina väggar. Hon föreslår med Kemtvätt lösningsmedel från en drog eller sko butik. Lösningsmedlet ska lätt torka bort crayon fläcken med en handduk eller trasa. Heloise säger lösningsmedlet är lämplig på allt utom antika tapet.

Crayolas fläck borttagning guide föreslår med ett hushåll smörjmedel som WD-40 och flytande diskmedel för att få krita av målade väggar och tapeter. Hushållens smörjmedlet ska lossa upp fläcken nog för dig att torka är krita bort med en mjuk trasa. Prova att använda en blandning av vatten och skålen tvål med en svamp om du inte kan bli av fläcken helt.

Du kan också använda dessa tips för att få ut crayon fläckar på kakel, plastgolv, plast, marmor, glas, formica, metall, färdiga trä och svarta tavlor.

Mattan och stoppning

Eftersom crayon vax inte tränger tyget om det smälter, bör du kunna skrapa bort mycket av kritan med en tråkig kniv eller sked. Om någon kritor resterna, spraya det med hushållens smörjmedel och vänta några minuter. Prova att använda en hård borste och torka upp återstoden med hushållspapper. Om fläcken är resistent mot dina ansträngningar, lägga till fler hushåll smörjmedel och några fat tvål till området. Fortsätta använda borsten och en fuktig svamp i blöt upp blandningen. Fortsätta att arbeta tills fläcken kommer ut.

Samma process kan du ta bort crayon fläckar från tyg bil klädsel och microfiber tyg.

Konkreta och ofärdiga trä

Om ditt barn har använt kritor på din betongytor, kommer det att ta lite arbete för att få ut. Använda ett hushåll smörjmedel och en hård borste för att träna fläcken. Återanvända hushåll smörjmedel och torka upp resterna med en trasa. Fortsätta att arbeta tills du får hela fläcken.

Gnugga alkohol fungerar väl ta bort crayon från många ytor. Alkohol kan fläcken och förstöra målade väggar och ibland tapeter, men du kan använda det på oavslutade träytor. Alkoholen kommer helt enkelt torka upp när du är klar att ta bort fläcken krita. Gälla en mjuk trasa för att torka upp fläcken tvättsprit. Fortsätta att använda det med rena trasor tills du tar bort fläcken till din belåtenhet.

Tvättbara tyger

Crayon fläckar är inte svårt att ta bort från tvättbara tyger. För att få fläckar av tvättbara tyger, sätta den färgade delen av tyget ner på några pappershanddukar och spreja med ett hushåll smörjmedel. Vänta några minuter och spraya den andra sidan av det färgade området. Du kan också arbeta lite diskmedel i fläcken med en trasa eller svamp. Tvätta tyget i varmt vatten med tvättmedel och färg-safe blekmedel på tunga smutsade eller tung tvätt inställning. Skölj med varmt vatten. Torka av torktumlaren ut när du är klar att ta bort alla crayon rester och torr en belastning av gamla handdukar eller trasor för att se till att du har tagit bort allt.