Corn gödselmedel brist

Corn gödselmedel brist

Majs trivs i sommaren trädgårdar med lång, smärt tillväxt och ljusa, saftiga sommaren eller hösten skördar. Majs kräver rik, smulig och quick-dränerande jord med högt näringsinnehåll. Det lider i dålig jord. Titta efter tecken på näringsbrist under växtperioden.

Säsong

Majs är känslig för kyla och överlever inte frost. Den Purdue universitet Institutionen för trädgårdsodling rekommenderar start majs 10 till 14 dagar efter sista frost för bästa skydd. Corn fröna gror inte i kall jord.

Tomt och mark

Majs växter kräver ljusa solen och rika jord att växa. Försiktig plantering förhindrar Mellansäsong nutrition problem. Välj platser med strålande solsken och god luftcirkulation. Blanda 4 till 5 inches av organisk kompost in i topp 6 till 8 inches av jord för att starta näring. Start majs med 12-12-12 gödsel ger en rik, balanserad närande mix.

Tecken på brist

Corn visar sin ångest i ett antal sätt om det inte blir rätt mix av jord och sun. Totala kost orsakar hämmad tillväxt, tunna stjälkar och brist på blommande och bära frukt. Kväve-brist leder till lägre bladen gula och strimmig. Fosfor brist visar som lämnar strimmig med mörk grön eller lila. Kalium brist leder till äldre bladen gulnar i spetsen, och sedan torkar och dör. Corn visar också olika former av gulnande och strimmor med magnesium, svavel och zink brister.

Lösningar

Bekämpa alla brister med kompost kosttillskott och särskilda gödselmedel applikationer. Blanda 3 inches av organisk kompost i jorden runt majs på några tecken på sviktande förbättrar markens kvalitet och övergripande näring. University of Purdue Institutionen för trädgårdsodling rekommenderar hög-33-0-0 kvävegödsel för majs på midseason, tar även om balanserad 10-10-10 eller 12-12-12 gödselmedel ett bredare utbud av vitaminbrist. Använda mer specifika gödselmedel med en specifik diagnos för problemet.