Container buskar för skugga

Om din täckt däck eller uteplats ser nakna, kanske du vill lägga till ett par behållare och fylla dem med skugga kärleksfulla buskar. Oavsett om du föredrar en evergreen, en fantasifull topiary eller en blomma-dubbade buske, finns det många alternativ som växer bra med begränsat utrymme och minimal solljus. Många av de vanligaste krukväxter passa räkningen, samt flera typer av buskar perfekt för utomhus trädgårdsskötsel.

Dvärg gyllene idegran

Tack vare sin diminutiv storlek, dvärg gyllene idegran (Taxus cuspidata), även känd som den dvärg guldfärg, passar container trädgårdar perfekt. Det växer bäst i USDA härdighet zon 5 till 7. Busken växer ganska långsamt, att nå 4 till 6 fot lång och upp till 5 till 7 fot bred vid full mognad. Om ditt space har halvskugga, tål yew både sol och skugga. För bästa resultat, se till att dess jord är ganska sandig och mycket väldränerad. Busken är ganska lättskött, tolerant av urbana miljöer, extrem kyla och alla jordtyper. Vanligtvis har den dvärg gyllene idegran ett tätt nätverk av filialer och en kompakt form. Frukten är liten och röd.

Green Mountain buxbom

I gröna berg buxbom (Buxus supervirens "Green Mountain") växer bra i halvskugga i USDA härdighet zon 6 till 8. Busken vanligtvis når höjder mellan 3 och 6 fötter, dess grenar sträcker sig upp till 3 fot, över. Den växer i klumpar eller högar och har tjock tillväxt, vilket gör det användbart för en kantlinje. I buxbom kan också användas som säkring eller ens trimmade in topiary och är väl lämpad att behållaren växer. I gröna berg buxbom är mycket kallt tolerant, rådjur tolerant och ganska torka, vilket gör det en relativt lätt växt att växa. Det kan dock vara känsliga för sjukdomar och skadedjur som kräfta, mögel, ramorum, larver och kvalster.

Träd pioner

Trots sitt namn är träd pioner (Paeonia suffruticosa) faktiskt buskar, inte träd. Till skillnad från vanliga pioner, de har vedartade stammar och grenar och kan nå höjder på upp till 10 fot. Som troligtvist, dock producera träd pioner stora, doftande Blom. Plantera dem i partiell eller brokig skugga, ta emot mellan 3 och 4 timmar av sol, dagligen. Om utsätts för mycket sol, brinner den fina blommor. Pionbuskar kan växa i de flesta delar av USA, anpassningsbar till USDA härdighet zoner 3 till 9. För bästa resultat, ge träd pioner jord med mycket organiskt material, såsom kompost eller tång jord tillsatser, och se till att jorden rinner ordentligt.