Colorado inhemska prydnadsväxter blommor

Colorado inhemska prydnadsväxter blommor

Inhemska prydnadsväxter blommor av Colorado få en betydande inverkan i hemmet trädgården i olika miljöer och höjder. Inhemska prydnadsväxter blommor ge visuella intresse, är lätta att underhålla och ge hem och mat för vilda djur. Överväga höjd när man väljer blommor.

Harebells

Harebells, Campanula rotundifolia, växer bäst i foten (höjd 5500 till 8,000 fot) till alpina (över 11 500 fot) liv zoner. Vanligtvis kallas Scotch blåklockor, visas dessa örtartade perenner blå blommor, som namnet antyder, från juni-September. Växer till en höjd av 6 till 24 inches, harebells är väl lämpade för tillväxt i gränser och locka fjärilar till trädgården. Hem trädgårdsmästare borde växa dessa blommor på platser som ger full sol till halvskugga i torr till fuktig jord.

Sand Verbena

Sand verbena blommor, Abronia fragrans, är örtartade perenner med kluster av ljusa vita till rosa blommor uppskattad för sin doft. Tillhörande familjen four-o'clock, gör dessa växter underbara tillägg till natten trädgårdar som blommorna öppna under eftermiddagen och hålla öppet hela natten, stängning under morgontimmarna från mars till September. Odlare bör välja dessa blommor på slätterna (3.500 till 5.500 fot) genom foten (5.500 till 8,000 fot). Sand verbenas växa till en höjd av 3 fot och används ofta för deras dekorativa värde i rock trädgårdar på grund av deras preferens för sandjord. Dessa perenner trivs i halvskugga och locka fjärilar.

Lila Poppymallow

Lila poppymallows, Callirhoe involucrata, benämns vanligen vin koppar för kupad form och rödaktig lila nyans. En örtartade perenna, lila poppymallows växa till en höjd av 6 till 12 inches och kan sprida sig upp till 9 fot vilket gör dem idealiska som en marktäckare. Eftersom dessa blommor föredrar full solexponering och tål torka men inte tål alltför blöt markförhållanden, kan trädgårdsmästare införliva dessa blommor i xeriscapes eller rock trädgårdar med förväntningar om att locka fjärilar och bin, enligt tillägget Colorado State University. Lila poppymallows blommar från maj-augusti på slätterna genom foten.

Prickly Poppy

Prickly vallmo, Argemone polyanthemos, är inhemska Colorado prydnadsväxter blommor gynnade för deras lång blomtid från mars till oktober i slätter genom foten. De stora granna blommorna är vita färg med gula centra. Att locka till sig bin, fjärilar och skalbaggar till deras nektar, trivs prickly vallmo i fullt solljus och torr jord. Med en total höjd nå 4 fötter, är prickly vallmo örtartade årliga växter som är visuellt tilltalande men komma med ett varningens ord. Hem trädgårdsmästare bör öva försiktighet när landskapsarkitektur med dessa vallmo som den hela växten är giftig vid förtäring och vid kontakt med huden.