Clorox & vinäger

Clorox & vinäger

Clorox blekmedel och vit vinäger har olika användningsområden i hemmet. Från rengöring och desinfektion, till användning i tvätten är rum, Clorox blekmedel och ättika gå till produkter i ett hem. När de används korrekt på lämpliga ytor och objekt, kan du rengöra, sanera och luktfri vad som helst.

Fakta

Den viktigaste ingrediensen i Clorox är natriumhypoklorit, som är del av blekmedel som dödar omkring 99,9 procent av ett virus, tillsammans med vissa typer av mögel och bakterier. Klorin har testats och visat sig vara effektivt på att döda bakterier av Naturvårdsverket. Endast en liten mängd Clorox behövs för att rengöra och desinficera: en del blekmedel till fyra delar vatten. Clorox, nackdelen är dock att den innehåller starka kemikalier som kan vara farliga för människor och miljö.

Vinäger, å den andra, anses vara en miljövänlig Hushållens produkt. Som Clorox är det också effektivt på att döda bakterier, men inte lika effektivt som Clorox. Ättika dödar cirka 80 procent av virus, 99 procent av bakterier och 82 procent av mögel.

Clorox använder

Användningsområdena för Clorox blekmedel i hemmet är rikligt. Använda Clorox utan skärbrädor, bänkskivor, sippy koppar, soptunnor och sänkor. Rengör ditt badrum badkar och toalett, samt kaklade ytor och bad leksaker med Clorox. Lysa upp vita i tvätten genom att lägga till Clorox blekmedel tvättcykeln. Använda Clorox ta bort svåra fläckar från kaffemuggar, också för att rengöra sällskapsdjur bolle, desinficera leksaker och sanera dina apparater.

Ättika används

Medan vinäger är mest känd för sin användning i matlagning, men det har också andra fördelar runt huset. Lägga till 1 kopp vit vinäger tvätta lasten som mjuka tyger och hålla färgerna från att köras. Kör din bricka med vit vinäger till ren och luktfri maskinen. Ta bort fläckar från mattor, klädsel och kläder genom att blötlägga det med vit vinäger. Ren din knaprig järn med en trasa fuktad med ättika. Det fungerar också bra att ta bort lukter; Om du märker en lukt i diskmaskinen, rengöra sophantering, kylskåp eller andra delar av hemmet, den med ättika. Ta bort fläckar och mineralfyndigheter från din kaffekanna genom att brygga en gryta med vinäger. Detta hushåll stapelvara fungerar också bra att rena frukt och grönsaker, torka upp munsår och mjuka upp dina nail nagelband.

Varningar

Även om användningen av både Clorox och vinäger är riklig, måste du vidta vissa försiktighetsåtgärder vid användning av dessa produkter. Blanda aldrig Clorox och vinäger och blanda inte blekmedel med andra rengöringsprodukter. De giftiga ångor som produceras kan vara dödlig. Ventilera din arbetsplats och bära gummihandskar när du använder Clorox. Alltid testa ättika eller Clorox på en liten fläck av ytan till check för färgförändringar eller skador. Vinäger är sura och Clorox blekmedel, så dessa produkter inte är säkra för alla ytor eller material. Slutligen hålla Clorox utom räckhåll för barn och aldrig använda det utan första späda den med vatten enligt etikett instruktionerna.