Citrusträd och roten storlek runt Cement

Citrusträd och roten storlek runt Cement

Citrus träd får odlas i tropiska eller subtropiska klimat. Träden varierar i storlek men har breda, starkt rotsystem som hjälpa dem samla fukt i varma klimat. Alla träd har potential att bli invasiva med deras rotsystem. Rötterna kommer att växa där deras behov är uppfyllda och spred sig till områden som håller dessa behov. Det är därför trädrötter ofta invadera vattenledningar. Det är bäst att växt citrus och alla träd från hus och cement banor att förhindra skador.

Citrus träd rotsystem

Rötterna till en citrus träd kan eller kan inte innehålla en pålrot, men de flesta gör. Detta är en djup, tjocka, ankring rot som växer lodrätt. Majoriteten av systemet är gjort av woody, fibrösa horisontal rotar med håriga feeder rötter förgrening av dem. De flesta trädrötter ligger i topp 6 till 24 inches av jord. Tillgången till mat i form av kolhydrater, vatten och jord temperaturer inflytande beloppet och typen av roten tillväxt i ett citrus träd.

Cement och kalk

Cement gör konkret när det blandas med vatten. Vissa människor lägga till kalk i blandningen som gör mer en mortel konsistens. Kalk i marken minskar surhetsgraden och höjer pH-värdet. Citrusträd frodas i jordar med måttlig syra och uppvisa Bristsymptom när de odlas i alkaliska områden. Lime kan läcka från färska cement i marken. När ditt citrus träd är nära en ny cement struktur, rötterna kommer bli förkrympta och tillväxt saktar. Detta är ett svar till en miljö som de inte gillar.

Roten att skjuta nyckeltal

Storleken på en citrus träd är kopplad till storleken på sitt rotsystem. Större, kraftfullare rotsystem kan stödja fler skott. Däremot växa mer skott svar på rotsystemet tillväxt som stöds genom fotosyntesen. När rotsystemet är skadade eller sjuka, löven faller bort citrus träd. Detta är ett svar på bristen på vatten och näringsämnen som dras av rötterna att stödja bladen. Det finns mer skott än rötter, med en genomsnittlig förhållande på 1 till 4 eller 1 till 2 rötter till skott i citrusträd. Detta förhållande blir ännu högre när växten komprimeras genom tjocka cement och rötter hindras från att växa.

Överväganden vid plantering

Woody trädrötter kan skada cement strukturer, men en viktigare fråga för trädet är ett stort område för rötterna att växa. Med detta i åtanke är det bäst att plantera en citrus träd minst 6 till 8 fot bort från byggnader eller andra konstruktioner. Detta kommer att förhindra roten intrång och låt rötterna att ha tillräckligt med utrymme att sprida. Rotsystemet är vanligen lika breda som trädkronorna, men jordtyp påverkar den faktiska storleken. Sandy eller lös loamy smutsar tillåter rotar sig lätt så kommer de att producera ett stort rotsystem. Lerjord är svårare för rötterna att passera och allmänhet producera snäva hämmad rotsystem.