Citrusfrukter problem

Citrus träd kan drabbas av en rad sjukdomar, inklusive skador från skadedjur, sjukdomar och kulturella brister. Många av dessa problem har potential att skada frukten och påverkar dess kvalitet.

Frukt droppe

Lite frukt droppe under våren är normalt som en naturlig mekanism för frukt gallring som citrus skjulen den frukt som det inte kan stödja. Överdriven frukt droppe, kan dock ett resultat av otillräcklig vattning, lågt kalium eller kväve nivåer i mark eller särskilt varmt, torrt och blåsigt väder.

Svålen problem

Vissa problem som påverkar svålen av citrusfrukter kan vara kulturell eller säsongsbetonade. Solbränna, resulterar exempelvis i en bränd, torr skorpa efter frukten har varit utsatt för direkt solljus under en lång tid. Andra citrus skal problem är ett resultat av sjukdomar eller skadedjur, inklusive rost, skala, sooty mold och melanose.

Problem inuti frukten

Problem i citrusfrukter är i allmänhet resultatet av sjukdom. Svart svamp i massan, exempelvis orsakas av svampen alternaira. Skeva frukt med en avbruten utsäde många vara resultatet av citrus envis sjukdom, orsakad av en phytoplasma, eller citrus grönare, orsakas av bakterier. Kontakta din lokala förlängning kontor för hjälp med frågor som sjukdom.