Citrus träd storlekar & typer

Citrus träd storlekar & typer

Citrus träd ger ett brett utbud av saftiga, syrliga frukter. Citrus träd av alla slag föredrar ett varmt klimat med mycket milda vintrar. De trivs bara i zoner 8 till 11 när odlas utanför. Ambitiösa behållare trädgårdsmästare kan, men skaffa färsk frukt året runt, genom att odla miniatyr versioner av citrus träd i behållare inomhus.

Citron

Meyer citron är den vanligaste sorten av citron träd för hem odling. Detta träd kan odlas utomhus eller inne i en behållare. Citronträd planteras utanför når höjder av 10 till 20 fot. De ska vara fördelade på minst 25 fot apart. Inomhus kan beskäras till en mer hanterbar höjd av ca 5 fot. Trädgårdsmästare kan också plantera förbättrat Meyer, som är mer motståndskraftiga mot citrus sjukdomar än standard Meyer sorten.

Lime

Limefrukttreesna föredrar varma och fuktiga klimat med väldränerad jord. Nyckel limefrukttreesna kommer att växa till en höjd av 6-13 fot. De härdigare sorterna som persiska och Tahitian lime når höjder omkring 20 fot. Limefrukttreesna bör vara placerade 15 fot apart. För inomhus odling är Thornless Key Lime en dvärg sort som kan hållas till en höjd av 4 till 5 fot.

Grapefrukt

Grapefrukt träd är den största citrus mångfalden och på lämpligt sätt, producerar den största frukten. För rött fruktkött frukt är Ray gemensamma och Redbush sorterna populära. Duncan och Marsh grapefrukt träd producerar vitt fruktkött frukt. Dessa träd är oftast 30-35 fot lång och bör vara fördelade omkring 30 fot apart. Grapefrukt träd är för stort för att odlas inomhus i behållare.

Orange

Apelsinträd finns i många varianter, men naveln apelsiner är det vanligaste valet för frukt som enkelt kan skalas och äts bort träd. Blodapelsiner och runda apelsiner är andra välkända sorter. Apelsinträd når höjder av 20 till 25 fot och bör vara fördelade omkring 25 fot ifrån varandra i en apelsinlund. Dessa typer av orange träd är för stort för container trädgårdsskötsel.

Mandarin Orange

Mandarin apelsiner är mindre och mer lättsårad än större orange trädslag. Mandarin orange träd kan också odlas i en behållare. Sorter som Calamondin och Satsuma är de bästa valen för container trädgårdsskötsel. Odlas inomhus i en behållare, kan dessa träd hållas till en höjd av ca 5 fot. Utomhus, mandarin orange träd kan växa upp till 25 fot lång och bör vara fördelade omkring 15 fot apart.