Citrus Scraps i en komposten

Syftet med en komposthög är att skapa en användbar jord ändring genom en process för materialutnyttjande av organiska material. Det är inte så enkelt som staplar upp gammal mat och växtmaterial. Komposten måste upprätthålla korrekt kemiska balanser och pH-nivåer att kunna bryta ner material och hysa liv, som maskar som bistår i organiska nedbrytning. Citrus mat kan störa dessa nivåer, så ta god vård när man inför dem till komposten.

Citrus surhetsgrad

Citrus är surt och kan ändra pH-nivåer av komposten. När bryts ned, den organiska kvävehaltiga föreningar i citrus konvertera till ammoniak, som är en process kallas ammonification. Detta höjer pH i komposten, som bör mäta ca 6,8 till 7,2. Sura kompost och stora mängder av citrus också locka fruktflugor, att skapa en annan fråga. För att undvika ett högt pH-nivå, blanda citrus klipp med "brun" material som gräsklipp, flis, eller strimlad kartong eller tidning. Trasiga äggskal också minska surhetsgraden.

Kol och kväve

Citrus rinds innehåller höga halter av kväve. Kväve är nödvändig för tillväxt och reproduktion av kol-oxiderande organismer. Perfekta förhållandet mellan kol och kväve i en komposten är 25 till 30 delar kol och 1 del kväve, vilket resulterar i bördig kompost som luktar sött. Om det finns för lite kol, är citrus rinds ett välkommet tillskott. Om kväve är hög, dock, och citrus rinds läggs, kan det göra förhållandet otakt och skapa en obehaglig stank.

Komposten maskar och Citrus

Worms hjälp bryta ned det organiska materialet i kompostbehållare. De läggs ofta till lagerplatserna som hjälper hastighet nedbrytningsprocessen och berika komposten. Citrus scraps kan vara skadliga för maskar. Om biten inte är blandas med gott om "brun" material, skulle kunna de höja pH-nivån bortom 7.2, som kan döda maskar. Maskar mata generellt inte på citrus på grund av d-limonen i peeling. Du bör alltid vara försiktig att införa citrus matrester till komposten om den innehåller maskar. Bryta biten upp i små bitar och låt dem något förmultnar innan du lägger till dem, som kraftigt reducerar eller eliminerar det d-limonen ämnet.

Tålamod

Citrus scraps inte bryts ner snabbt, särskilt om de är belagda i en skyddande vax. Det hjälper för att hacka upp dem i små bitar innan du lägger till dem till lagerplatsen. Detta kan snabba nedbrytningsprocessen. Dessutom tillåta peeling ruttna innan du börjar arbeta dem in i kassen. Detta hjälper inte bara hastigheten upplösning, men den nedsatta eller icke-existerande d-limonen betyder maskar äter dem.