Citron träd växande Tips

Citron träd växande Tips

Citronträd är en zesty komplement till alla hem och en Lägg till ett stänk av färg till omgivningen, men de kan vara ganska svårt att upprätthålla. Citrus träd är mycket känsliga för kyla och kräver en ganska definierat växande villkorar för att frodas. Trots detta med konsekvent vakande skötsel och underhåll kan attraktiv fruktträd vara en givande erfarenhet för någon frukt trädgårdsmästare.

Ställning

Positionering av citron i rätt område är avgörande för att växa ett friskt träd. Citronträd är mycket känsliga för kyla och behöver minst sex timmar för full sol varje dag för att frodas. Om du bor i ett svalt klimat eller din trädgård har begränsad åtkomst till soliga platser kan detta lösas genom att odla trädet i en behållare. Denna metod fungerar bra eftersom du kan flytta trädet runt din trädgård till uppenbara soliga platser eller du kan dra trädet under en takförsedd veranda, uterum eller växthus på vintern för att skydda det från frosten. Kom ihåg ditt citron träd växer är det viktigt att flytta det i pottstorlek; Tänk att potten är inte mindre än en och en halv fot i diameter när anläggningen är mogna. Om du vill plantera direkt i marken försök plantera under en takfot eller vid huset till frost skydd.

Ytterligare frostskydd

Som nämnts, är citronträd mycket känsliga för frost. Andra metoder som skyddar ditt träd från elementen är genom att köpa en specifik citron sort som är anpassad till ditt område. Dessutom kan du radbryta en gammal filt runt basen av trädet för att skydda den från kylan.

Vattning

Hemligheten till växer en framgångsrik citron träd är att få vattning nivåerna rätt; för mycket vatten skadar trädet medan inte tillräckligt lämnar det törstiga. Citronträd behöver mycket vatten men tillväxt är nedsatt när över vattnas. Till skillnad från de flesta frukt träd sorter, som gynnas av tunnas lite varje dag, bästa vattning metoden för citrusträd är att vatten djupt en gång i veckan och låta området till nästan helt torka ut innan vattning igen. Vatten mindre ofta under regniga perioder. Nyplanterade träd kan behöva vattnas oftare. Ett bra sätt att vatten trädet grundligt är genom att gräva ett hål 1 till 2 fot bort från basen i vinkel mot rötterna; se till att hålet är stor nog att rymma en 2-liters plastflaska. Ta bort botten av en 2-liters plastflaska med sax och skjut in flaskan i hålet. Du kan hälla vatten direkt i toppen av flaskan till tillåter vatten att nå rötterna; Byt ut flaskan upp för att undvika det är igensatt av bladen.

Fukten

Undvik att plantera ditt träd i sumpiga områden eftersom jorden måste vara väldränerad. Men kan du behålla fukt av tjockt mulching jorden ganska runt trädet. Tillåt inte mulched området röra barken av trädet direkt eftersom detta uppmuntrar röta och Barken behöver utrymme för att andas. 2 till 3 inches av organiskt material under tak av trädet är ett effektivt sätt att bevara fukt utan bogging ner i jorden.

Gödsling

Citronträd nytta markens villkor som innehåller mycket kväve så leta efter ett gödselmedel som innehåller kväve. Långsam frisättning gödselmedel fungerar bäst och bör tillämpas varannan vecka, vid droppet linjen inte nära stammen varannan vecka. Lägg till mer gödsel på våren när tillväxten börjar igen. En bra indikation om huruvida du under-gödsling ditt träd är om bladen börjar att gulna. Om detta händer, kontrollera pH-nivåer av mark genom att använda en pH markprovning kit, tillgänglig från de flesta lokala plantskolor; pH-värdet bör vara omkring 6,5. Fyll upp gödsling nivåer som behövs.

Beskärning

Citrusträd är bäst beskäras på våren när saven börjar stiga; Detta är när de börjar producera färskt vatten skott. Du kan också beskära dem i slutet av vintern genom att skära ned skott. Detta bidrar till att forma anläggningen. När beskärning, försök att undvika skära ned de nedre grenarna eftersom dessa producerar mest frukt.