Cirkelsåg Tips

Cirkulära sågar är en av de mest mångsidiga verktyg husägare kan äga. Bladen, spinning på 3600 RPM (varv per minut), kan snabbt skära genom hårda och mjuka material.

Säkerhetsutrustning

Bära skyddsglasögon när du använder detta verktyg. Bladet kan skjuta sågspån tillbaka på operatören. Cirkulära sågar gör en racket, så bära öronproppar och hörselkåpor till skydda din hörsel. Om sågen har en jordad kontakt, koppla in den i ett jordat uttag, eller en förlängningssladd med en jordad slut.

Operation

Alldrig sågen overhead--det kan kastas tillbaka på din kropp. Tvinga inte den såg säkerhet shield förblir öppen; Det är där av en anledning. Markera skärande linjer med en straight-edge och mörka blyertspenna. Även en vass kniv kommer att binda när du klipper något men en perfekt rak linje. Använd alltid en vass kniv; en tråkig blad kan bränna trä eller binda i snittet. Smörj sidorna av bladet med bivax.

Tekniker

Till vänster om den såg bottenplattan är oftast bredare än till höger. Använd vänster bottenplattan för att rida på det material som bevaras. Till höger om sågen är för material är avskurna. Om du får nedskärningar med marker på toppen, poäng såglinjen med en skarp rakhyvel kniv. Bivax på bottenplattan håller den slick och igång smidigt över träets yta. Blå målartejp på bottenplattan skyddar ytan av en färdig pjäs av trä som en dörr eller trim arbete.