Celluous vs glasfiber isolering

Celluous vs glasfiber isolering

Cellulosa och glasfiber isolering är två populära isolerande material som erbjuder en rad fördelar för villaägare. Glasfiber, har dock vissa nackdelar som gör cellulosa isolering vettigare för vissa konsumenter.

Typer

Medan både cellulosa och glasfiber isolering kommer som lös-fylla material, bara cellulosa är tillgängliga våt eller torr för enhetlig täckning. Glasfiber kommer också som batts, färdigskurna paneler eller rulla isolering med eller utan papper uppbackning för fuktspridande bort fukt.

Isolerande egenskaper

R-värdena representerar det isolerande materialet förmåga att stå emot värmeöverföring och förlust med högre siffror per tum är det bättre materialet. Jämfört med lös-fyllning glasfiber, som bara har en rating 2.2 och glasfiber batts, som Betygsätt 3,25, erbjuder cellulosa isolering de största värmeisolerande egenskaperna med en rating på 3,4 per tum.

Miljöeffekter

Cellulosa isolering innehåller 80 procent efter konsument återvunnet tidningspapper. Det är biologiskt nedbrytbart, medan glasfiber isolering är spunnet av smält glas och kräver en hel del energi för att producera.

Installation

Cellulosa isolering blåses in i vägg håligheter genom en behållare och slang. Det är en två-person jobb, medan glasfiber isolering i batt eller rulle form är säkrade på plats och behöver bara en person att slutföra ett projekt.

Flamma, skadedjur och mögel

Tillverkare av cellulosa isolering coat fibrerna med bor att minska risken för brand, stöta bort skadedjur och gnagare och hämmar tillväxten av mögel. Glasfiber är mottagliga för myror och möss och brännskador snabbt med intensiv värme.

Pris

Priserna kan variera efter region, isolerande r-värde krav och djup. Cellulosa isolering uppskattas strax under en dollar per kvadratfot, medan blåst glasfiber körs cirka 40 cent per kvadratfot.