Cedar Tree storlek

Cedar Tree storlek

När du väljer ett nytt träd för din trädgård, är storlek--bredd samt höjd--en av de viktigaste faktorerna som måste du överväga. Ett dåligt valda träd kan tangle sig med kraftledningar eller inkräktar på befintliga strukturer och planteringar. Beroende på vilken typ av ceder träd vill du, du kanske kan välja mellan sorter som uppfyller utrymme tvången av din gård eller trädgård.

Gamla världen kontra nya världen Cedars

Namnet "cedar" kan vara vilseledande, eftersom den beskriver icke-närstående arter som ändå har samlats under paraply benämna "cedar." De sanna cedars (släktet Cedrus), som inkluderar de berömda cedars of Libanon, kommer från Mellanöstern och Nordafrika. Även om de förekommer i Nordamerika, de har planterats för estetiska ändamål och inte inhemska arter. Dock komma flera inhemska nordamerikanska arter också den gemensamma namn cedern. Dessa evergreens är närbesläktade med enbuskar.

Sanna Cedars

Det finns tre arter av sanna cedars, vilka alla delar liknande storlek mått, även om vissa sorter ger dig vissa variationer i storlek. Sanna cedars bara nå ca 60 fot i höjd, men som de äldre, deras ursprungliga konisk form expanderar tills trädet är nästan lika bred som den är lång, en faktor att beakta när du väljer en plantering webbplats för en sann ceder. Om du vill njuta av denna art majestät men har inte utrymme för ett stort träd, uppnå flera sorter mindre storlekar. "Glauca Pendula" sorten av Atlas cedar (C. atlantica) når endast 10 fot i höjd men kommer att spridas så mycket som 50 fot bred i lika många år. De "Feelin Blue" och "Silver Mist" sorter av deodar ceder (C. deodarus) finns breda dvärg sorter och de "Brevifolia" och "Green Prince" sorter av Libanons ceder (C. libani) är mindre än full storlek arter.

Norra vit-ceder

En populär liggande träd, den norra vit-ceder (Thuja occidentalis)--även känd som tuja--varierar i storlek från diminutiv buskar till fullstora träd. I sin ursprungliga form, den norra vit-cedern når ca 50 fot i höjd och 15 fot i bredd och visar en konisk form, som den typiska julgranen. Sorter, men har en mängd storlekar och former, från små buskar till träd nästan storleksanpassa av native form. Sorten "Bobozam," till exempel växer bara 3 fot lång och 3 fot bred. Andra sorter, såsom "Lutea," nå lika lång som 30 fot.

Östra Redcedar

Den östra redcedar (Juniperus virginiana) är en annan nordamerikanska native och tillhör släktet juniper. Som den östra vit-cedern, den östra redcedar kan nå dimensioner av 50 fot lång med 15 fot bred i naturen och förutsätter en konisk form som blir mindre tydliga som de träd åldrarna. Odlade sorter tenderar att vara mindre, sällan mer än 20 fot i höjd, även om mindre, buskiga sorter finns också.