Carport designidéer

En carport kan ge en stor lagringslösning för din bil. Medan det inte erbjuder fristad åt verktyg och gräsklippare och andra saker som kan lagras i ett garage, ger det skydd mot elementen. På många sätt är det också mer praktiskt, speciellt om man betänker hur ofta bilar kvar på gatan eller i uppfarten, snarare än att gå till besväret att skapa utrymme i ett trångt garage. Carportar kan byggt som bifogas eller separata strukturer, eller även köpas i prefabricerade kit. Och de kan konstrueras från en mängd olika material, utvidga deras designalternativ.

Fäst

Bifogade carport bör ta deras design signaler från huset. Carport strukturer--ofta 4-av-4 timmer--ska matcha husets trim. En gemensam design använder ett skjul tak lossnar det viktigaste taket på en lägre tonhöjd. Detta lämnar ett val om att fylla gaveln eller att lämna det öppet, men putsade med en dekorativ slutet rafter eller pråm rafter. Igen, design valet bör ta sina ledtrådar från huset.

Fristående tillfällig: metall

Det finns en mängd olika utföranden för tillfälliga carportar. Många av dessa finns i byggsats och kan sättas ihop, sedan demonteras för återanvändning senare. En gemensam design använder runda metall längder--ofta galvaniserat stål--för att tål väder och vind. Stål längderna monteras på samma sätt till tältstänger: ena änden har en mindre diameter och passar perfekt in i standard-diameter hylsan, ofta med en cotter pin eller form av låsanordning. Dessa mönster anställa ofta förböjda segment att bilda rätt vinkel för den taklutning. Takläggning är ofta tillhandahålls av plåt, en typ av korrugerade metall som ofta är pulverlackerade för färg och väderbeständighet. Dessa är tåliga och återanvändbara mönster.

Fristående tillfällig: PVC

PVC är en typ av plast som används i VVS-rör. Rören är stark, men ändå något flexibel. Ändar sammanfogas med färdiga kopplingar, oftast ärmar av något större storlek i vilka två längder av PVC-rör är cementerade. Ärmarna kommer i en mängd olika böjar, alltför. Från en 45 graders vinkel, i 90 graders hörn bitar, till tredelad skärningspunkter, kräver detta system lite mer än skärande röret till längd; lederna är redan tillverkade. PVC-rör är tillräckligt styv för att hålla en tarp-liknande cover, liknar ett tält. Dessa mönster är lik metall carportar, men de inte tenderar att vara lika hållbart. Och eftersom de kan kräva cementering tillsammans, de är inte lika bra för återanvändning.

Fristående Permanent

En permanent struktur kan byggas från standard byggmaterial. Om trä stöder är omålad, tryck behandlat virke används i allmänhet. Dessa mönster skiljer sig från standard konstruktionsmetoder. Utan väggar eller ett hus som att förankra strukturerna, ges sin styrka oftast av väggen hölje. För att kompensera, de är ofta byggda på samma sätt pol lador är: stöttorna är sjunkit djupt i jorden, vanligt in i betong. Denna metod förhindrar vinden blåser strukturer över i sidled. Kilar och vinkel klammerparenteser används också vid korsningar av stöd och den väggen topplattan. Klamrarna ger styvhet att kompensera för bristen på ytterväggar.