Camellia sorter i Virginia

Camellia sorter i Virginia

Kamelior är en av arbetshästar av södra trädgården. Dessa frodiga vintergröna buskar från Asien kan växa upp till 20 till 30 fot lång. Kamelior har glansiga, regelbunden-formade, mörkgröna blad och allmänt blomma under sen-hösten till tidig vinter och från sen vinter till tidig vår, när de flesta andra blommande växter är vilande. Majoriteten av vanliga sorter har stora, dramatiska Blom. De två mest populära arterna är Camellia japonica och Camellia sasanqua. Många sorter av båda växer bra i Virginia.

Jultid

Jultid är en Camellia sasanqua som blommar på hösten och tidig vinter och gillar delvis till full sol. Det finns täta tillväxt och en kompakt storlek på 3 till 6 fot lång. Dess producerar små, ljusa röda blommor med en enda rad med kronblad.

Snow Flurry

Snow Flurry är en annan Camellia sasanqua som klarar kallare områden statens väl. Den trivs i partiskt till full sol, växer snabbt i en övergripande rundade formen. Denna anläggning rikligt vit, dubbel-kronblad blommor blomma tidigare än andra camellia sorter, med början i September och fortsätter genom sent falla.

Nuccios pärla

Nuccio's Gem är en Camellia japonica med stora blad som gillar skugga till del Sol och varmare väder i södra delen av staten. Denna sort har stora, dubbel-kronblad, vita blommor som är formellt i känsla. Det blommar på senvintern och tidiga våren.

Crimson ljus

Crimson ljus, en annan Camellia japonica med större, mörka glansiga blad, når en höjd av så mycket som 12 fot. Dess enda-kronblad blommorna är stora och mörka rose rosa. Det gillar halvskugga partisk sol.

Rosa istapp

Rosa istapp är en kall-hardy hybrid Camellia sasanqua och Camellia olifera som når 10 fot i höjd. Dess blomning är singel-kronblad, rosy-ljusrosa och visas i sen vinter till tidig vår. Denna växt växer bra i skuggiga till partiell sun villkorar.