Camellia olja ingredienser

Camellia olja, även kallad te olja, härstammar från kalla-pressning frön av Camellia oleifera anläggningen. Oljan är mycket hög i oljesyra och linolsyra, både att ge hälsofördelar. Dess höga glyceride innehåll märkt det en utmärkt ansiktskräm för hud och hår. Oljan är ljusgrönt, med en trevlig, söt doft. Det har använts i Asien för århundraden som matolja, för hälsofördelar, och som ett stöd för skönhet. Intresset för hjärtvänlig matlagning och naturliga skönhet har ökat intresset för camellia olja i USA.

Matlagning

Enligt Purdue University, camellia olja har använts i Kina i mer än tusen år och är den huvudsakliga matolja används i södra Kina. Som innehåller ännu mer oljesyra än olivolja, camellia olja hjälper lägre totalkolesterol, höjer HDL (goda kolesterolet) och minskar LDL (det onda kolesterolet). Det lagrar väl vid rumstemperatur. Dess smak är nötig och rökig, med en mild, söt doft. Använda den i något recept för olivolja, eller som en bas för salladsdressing.

Hälsa

Camellia olja har använts för olika hälsofördelar i århundraden i Asien. Biosäkerhet Research Center i Japan hittade att injektioner av camellia olja hämma metastaser av cancerceller. Camellia olja är ett traditionellt botemedel i Asien mot matsmältningsproblem som magsår och halsbränna. Det används också för behandling av hud sår och att stöd i healing och förhindra infektion och sägs bota ringorm och behandla akne. Som innehåller glycerider, oljesyra och linolsyra, är det en ren, säker behandling utan kända biverkningar.

Hudvård

Generationer av asiatiska kvinnor har gjort använda camellia olja i sina dagliga rutiner hud vård. Det är en utmärkt moisturizer, genomträngande hud djupt utan en fet känsla. Huden är sa till vara återställd och fylls på med mindre porer och ett hälsosamt utseende. Antioxidanter i oljan skyddar huden från solskador och åldrande. Camellia olja används också för att behandla och förebygga bristningar. Dessa fördelar kommer från camellia olja hög koncentration av oljesyra, finns naturligt i den camellia frön.

Hårvård

Camellia olja är hög i glycerider, en fettsyra som slätar och återfuktar håret, lämnar den silkeslen, frisk och glänsande. Det är särskilt bra för hår som har färgat eller kemiskt rätade. Traditionellt, användes camellia olja av geishor i Asien för att hålla håret friskt och länge. Det har också tillämpats för att hålla hårbotten frisk, förhindra hudirritation eller infektion. Bara gnugga några droppar av camellia olja mellan händerna, sedan släta över hår.