California tropiska fruktträd

California tropiska fruktträd

Delstaten Kalifornien har en varierad topografi och lika varierat klimat med varma och fuktiga sydliga regioner och mycket svalare norra bergsområden. Ett brett utbud av tropiska fruktträd trivs i varma och måttligt coolt i staten.

Avokado

Avocado (Persea arter) är en native frukt i södra Mexiko. Avokado träd frodas i områden med milda vintrar i Kalifornien. Träden har varit i brett odling i Santa Barbara, Kalifornien efter 1871. Vintergröna avokado träd växa snabbt och kan växa upp till 80 fot lång.

Cherimoya

Cherimoya (Annona cherimola Mill.) är en tropisk frukt från Ecuador, Peru och Columbia. Fruktträden växer bäst i kustnära och foothill i Kalifornien och är inte tolerant mot temperaturer under 29 grader F. Evergreen, tät träd växer upp till 30 fot lång.

Mango

Mango (sumakväxter) är en native frukt av Asien och växer bäst i varma, frost free klimat, intoleranta mot temperatur under 40 grader F. I Kalifornien, den snabbt växande, frodas vintergröna träd i södra foothill områden. Mangoträd uppnå en mogen höjd av ca 65 fot.