Butterfly Bush krav

Butterfly Bush krav

Butterfly bush (Buddleia davidii) är en semievergreen buske som fått sitt namn från de bärnstensfärgad blommor som blommar på hösten. Busken är ovanlig eftersom den blommar när de flesta trädgårdsväxter och träd blir vilande för vintern. Medan hardy när den tar emot fullt solljus, fjäril bush endast kommer att frodas i en varm region, som USA Institutionen för jordbruk växt härdighet zoner 9 till 11 där årliga minimitemperaturen inte sjunker under 20 grader F.

Mark

Butterfly bush är toleranta mot en mängd olika markförhållanden, även om det trivs i väl dränerande jord med ett pH mellan 6.0 och 7.5. Lägga till ett tunt lager av kompost i jorden kring busken varje vår. Om du använder kommersiella kompost eller gödningsmedel, välja en som är väl avvägt, till exempel en 10-10-10 gödselmedel. Välja ett gödselmedel som du införliva in i smutsa, snarare än en spray gödselmedel. Gör din egen kompost hemma genom att placera kväverika material, såsom vegetabiliska scraps, gräs sticklingar och nedfallna löv, i en komposten. Med ordentlig luftning och fukt, bör du utveckla kompost efter flera veckor. Efter att lägga i komposten, lägga till en 2 - till 4-tums lager av marktäckning ovanpå komposten.

Ljus

Plantera busken i ett område som mottagande full solsken i minst sex timmar varje dag. Även om härdiga, kommer det inte utvecklas ordentligt eller producera blommor om det inte får full solsken.

Vatten

Fjäril buskar är låg-underhåll växter. Detta inkluderar deras bevattnar krav. Vatten busken endast under torkan eller på sommaren när mindre än 1 tum regn faller per vecka.

Beskärning

Om några av de buskarna stjälkar dör på grund av frost, avskurna stjälkar på marknivå så att nya stammar växa på våren. I början av hösten när unga blommor växa fram, nyp bort flera blomma skjuta tips per gren. Detta uppmuntrar busken att producera ett överflöd av friska blommor.

Skadedjur

När friska, fjäril bush är mycket sjukdomar och skadedjur resistenta och ska inte behöva behandlas med ett bekämpningsmedel eller insektsmedel. Om du märker bör fjärilslarver äter den buske blomknoppar på hösten, plocka larver av för hand och din buske förbli friska. Även sällsynta, skulle en skadad eller stressad fjäril bush bli påverkas av stammen provtagare, som är ash-färgade skalbaggar. Om du hittar stammen provtagare på din fjäril bush när de är fortfarande i sin larv, behandla buske med en som innehåller permetrin insektsmedel.