Buske buggar i indiska Hawthorns

Native till Kina, den indiska hagtorn (Raphiolepis indica) är en landskap dekorativ buske. Det har en naturligt rundade form och kräver lite beskärning. En medlem av familjen, indiska hagtorn har långt färre pest problem än rosor. Dock dras flera buske buggar till den indiska hagtorn busken. Dessa skadedjur kan förstöra de vita eller rosa blommor produceras under våren, så snabbt uppmärksamma insekt bevis är klokt.

Vax skala

Vax skalor sugande insekter som livnär sig på anläggningens juicer. Indiska hagtorn blad med vita fläckar är mest sannolikt angripet av vax skala. Denna pest frodas när vädret är varmt. Hantera en vax skala angrepp genom att använda ljus, trädgårdsodling olja direkt på skadedjur. Upprepa behandlingen, som de nykläckta skalor, kallas crawlers, angripa buske. Sökrobotar är lättare att döda och den andra ansökan minskar skalan befolkningen. Använda nyckelpigor om du föredrar en biologisk kontrollmetod.

Bagworms

Bagworms är skadedjur som skapar sina egna skydd av växtmaterial och tillbringar sina liv inom denna väska. Denna larv Äggen kläcks på våren. Ungarna lämna förälderns väska och börja att bygga sina egna, äta den indiska hagtorn blad när de arbetar. Tunga bagworm infestationer avlöva den indiska hagtorn. Det bästa sättet att hantera en infestation är hand plocka väskor från busken och släppa dem i en lösning av 1 gallon vatten och 2 msk flytande tvål. Bekämpningsmedel sprayer som innehåller neem olja döda bagworms.

Bladlöss

Bladlöss angriper många landskap prydnadsväxter, och de är ett vanligt problem på rosor. Som medlem i familjen är indiska hawthorn mottagliga för bladlöss infestationer. Leta efter bladlöss i kluster, vanligen på undersidan av blad, även om de kan kluster på stjälkar och blommor också. Även om gemensamma bladlöss är gröna, några är brun, gul, röd eller svart. Hantera en bladlus infestation med insektsbekämpning tvål eller neem olja spray. Dessa produkter måste sprayas direkt på bladlöss där de blockerar deras andning hål, kväva dem. Små angrepp hanteras enkelt med en måttlig explosion av vatten från en slang, knackar dem bort busken.

Fylligare Rose skalbaggar

Fylligare rose skalbaggar är två-segmenterad, brun skalbaggar med stora ögon. De äter den indiska hagtorn blad och blommor. Infestationen symptom är framgår av bitmärken på bladen eller lämnar snappande från grenar. Fylligare rose skalbaggar kan inte flyga, så de är lätta att hantera genom att förstöra något som fungerar som en bro till buske, som andra växternas grenar. En annan förvaltningsmetod för omfattar inslagning tejp runt den buske lägre käppar hindrar skalbaggen från klättring i lövverket. Köp dessa kan vid trädgårdsarbete centra eller gör din egen. Vira en 6 tums bred remsa av silvertejp runt sockerrör och smeta det med vaselin.