Buskar som växer i skuggiga områden

Skugga i trädgårdar är ofta en utmaning att trädgårdsmästare sedan en stor majoritet av växter behöver sol för att växa bra. Denna utmaning kan enkelt lösas genom att välja de växter som trivs i skugga. Det finns bara så stor variation av skugga-älskande växter, inklusive buskar, som det finns av sun-älskande sorten. Buskar för skugga är idealiska som stiftelsen planteringar och för användning under tak av större träd. Mindre storlek skugga kärleksfulla buskar gör också bra som krukväxter för användning på täckta verandor och altaner.

Doftande Abelia

Doftande abelia (Abelia mosanensis) är en delvis vintergrön buske som passar för skuggade områden. Busken har en måttlig tillväxt och föredrar en fuktig, sur, väldränerad jord. Doftande abelia har en medellång konsistens och växer till en mogen höjd av 5 till 6 fot. Busken har glänsande, ljust gröna blad som tar på orange nyanser i höst. Glansigt abelia blommar med väldoftande, tubular, vit-centrerad rosa blommor under sommaren. Busken har övergripande stjälkar som lånar det en graciös mogen form.

Carolina Kryddpeppar

Carolina Kryddpeppar (Kryddbusksläktet floridus) är en långsamt växande, lövfällande buske kallas även söt buske, sweet Betsy och spicebush. Busken växer bra i områden i sol eller skugga, växer till en mogen höjd av 6 till 9 fot med 6 till 12 fot spridning. Carolina Kryddpeppar trivs i en rad olika jordtyper men föredrar en fuktig, djup lerjord. Busken har en medellång textur och utvecklar en yvig, rund mogen form. 2-tums mörk, rödbrun till maroon blommor blomma i maj och den enkla, mörkt gröna bladen är 2 till 5 inches lång. Carolina Kryddpeppar är torka och är i allmänhet en lågt underhåll buske.

Hiryu Azalea

Hiryu azalea (Rhododendron obtusum) är en vintergrön buske med en måttlig tillväxt. Busken är väl lämpad för områden i skuggan och uppnår en mogen höjd av 2 till 5 fot med en lika stor spridning. Hiryu azalea blommar med blommor i olika färger inklusive röd-violett, rött, röd, rosa, vitt och scarlet. Lövverket är 1 ½ till 4 inches lång och glänsande gröna. Hiryu azalea är medium texturerat och tenderar att utveckla en twiggy mogen form.