Bur ek träd identifiering

Bur Ek (Quercus macrocarpa) är ett stort träd som fungerar som en gräsmatta eller skugga träd i lämplig storlek landskap. Bur ek är Illinois stat träd, och det är en viktig näringskälla för djurliv inom dess räckvidd. Trädet växer vilt i centrala delar av Kanada och USA, söderut till Texas och österut till New Brunswick. Det är den nordligaste infödda ek på den nordamerikanska kontinenten.

Storlek

Bur ek genomsnittliga storleken är mellan 70 och 80 fot hög, konstaterar University of Connecticut växt databasen. Trädets övre trädkronorna bredd matchar ofta dess höjd, särskilt i de mer mogna exemplar. Dessa träd växa ibland långt utanför detta intervall med några närmar sig 150 fot hög. Stammen diametrar på största enskilda bur ekarna närmar 48 inches, noterar den "National Audubon Society Field Guide to träd: östra regionen."

Ekollon

Ett sätt att identifiera bur eken undersöker dess ekollon, som ger det dess gemensamma och vetenskapliga namn. Makro i grekiska översätts till "stora", medan carpa betyder "frukt," enligt den Missouri botaniskaträdgården. Dessa stora ekollon är upp till 1-½ inches lång, men deras kännetecken är en fjällande mössa som täcker så mycket som tre fjärdedelar av frukten. Bur oaks behöver ibland så många som 35 år innan du genererar deras första acorn gröda.

Lövverk

Bur oak bladen, når längder av ungefär 10 till 12 inches, är en mörk nyans av grönt. På hösten ändrar denna färg till gul-brun. Bladen har från fem till nio runda kanter lober. Någon gång, som du observera blad från där dess stam fäster vid kvisten till dess övre delar, kommer du att märka den övre halvan är bredare. Den nedre delen verkar ha en midja---två av bihålorna mellan loberna sträcker sig nästan till mitten av bladet, att skapa denna effekt.

Andra egenskaper

Manliga och kvinnliga blommorna är gul-grön, blommar i April men liten prydnads alternativvärde. Barken är en ljus nyans av grått. Det känns mycket grov, som har djupa fåror och många åsar. Leta efter en bur ek i vilda i höglänta platser och växande på grusig åsar. Trädet tål torka bra och ibland växer i flodslätter och längs floder och vattendrag i hela sitt utbredningsområde, ofta utveckla i stora skaror nära varandra.