Bruna fläckar på en Jade växt

Crassula ovata, jade växten, är en populär inomhus krukväxt. Som med andra suckulenter, jade anläggningen kräver relativt lite vård ändå är fortfarande mottagliga för några växtsjukdomar. En av de vanligaste problemen med jade växten är utseendemässigt av bruna fläckar på bladen.

Lämpliga ställen

Innan diagnostisera en jade växt som sjuk, är det viktigt att komma ihåg att arten är naturligt ojämn till att börja med. Några jade växter utvecklas naturligt små röda eller vita fläckar, som inte är ett tecken på att något är galet. Å andra sidan, kan större ställen som är brun i färgen vara symptomatisk för större hälsofrågor. Dessa fläckar kan orsakas antingen av ödem eller av ett angrepp.

Ödem

Ödem är ett tillstånd som uppstår när växter får för mycket vatten. Eftersom anläggningen cellerna inte kan använda allt vatten, tenderar de att expandera, bildas fula bruna knölar på bladen av jade anläggningen. I extrema fall, om de lämnas obehandlade, de bruna fläckarna i samband med ödem kan även sprida sig till blommorna. Ödem är mer vanligt förekommande under vintermånaderna.

Behandling av ödem

Flera strategier kan användas för att minska effekterna av ödem. Suckulenter ska inte vattnas för ofta och jorden bör tillåtas att ordentligt torka ut innan vattning växten igen. Plantering av jade i en pott att avlopp väl kommer att minska sannolikheten att anläggningen kommer att drabbas av ödem, och så kommer att säkerställa att anläggningen har tillräckligt med sol till stöd i torkar ut jorden. Kom ihåg, det är aldrig en dålig idé att ta bort blad som uppenbarligen dör; Detta säkerställer att anläggningen inte i onödan avleda näringsämnen i ett försök att rädda döende löv.

Infestationer gemensamt för Jade anläggningen

Två infestationer gemensamma för jade växten är röda spindlar och roten Mjölig fel. Om markförhållanden eller plats inte verkar vara orsaken till de bruna fläckarna, är det troligt att en av dessa två skadedjur är skyldige. Ett förstoringsglas kan användas att skura anläggningen för röda spindlar, som de är mycket små och svåra att se med blotta ögat. Ett tecken på Mjölig fel är vit, bomull byggs upp längs rötter och basen av växten.

Förebyggande/lösning

En jade växt ägare bör undvika torvbaserade gödselmedel och se till att anläggningen dräneras ordentligt, eftersom soggy jord kan leda till en infestation av Mjölig fel. En annan strategi är att vattna växten med en lösning som innehåller imidakloprid. Om anläggningen är angripna av antingen pest, kan du bli av med det genom att använda insekticider tillgängliga på anläggningen vårdcentraler. För anläggningar som jade är det viktigt att inte använda sprayer eller insekticider som innehåller pyrethrin.