Bruna fläckar på bladen av en magnoliaträd

Bruna fläckar på bladen av en magnoliaträd

Magnolia (Magnolia spp.) är en stor grupp av vintergröna buskar och träd anpassas till US Department of Agriculture zoner 6 till 9. Magnolior växa 15 till 80 fot lång och blommar med glänsande, doftande blommor. De mörka bladen är upp till 2 fot lång. Fungal infektioner leda till uppkomsten av bruna fläckar på blad.

Identifiering

Magnolia träd lövverk är mottagliga för phyllosticta blad plats sjukdom orsakad av Phyllosticta svampar. Sjukdomen är vanligare i sommar. Svamptillväxt gynnas av dimma, tung dagg och fukt och ljus, täta regn.

Skador

Sjukdomen kännetecknas av utseendet på oregelbundna till cirkulär, stora eller små fläckar på bladen. Vilka ställen i färg från grå till brun till svart och ofta har definierat marginaler. I fall av allvarlig infektion inträffar för tidigt gulnande och leaf släpp. Svart svamp fruiting organ i form av fläckar utvecklas i mitten av äldre ställen.

Management

Håll området växt klart av blad och skräp för att undvika spridning av svampsporer. Undvik att vattna växter med överliggande sprinkler. Vattenväxter tidigare på dagen att tillåta bladverk torka. Användning av fungicid krävs vanligtvis inte.