Brandsläckare verktyg

Brandsläckare verktyg

Även om en gemensam säkerhet fixtur i otaliga bostäder och kommersiella byggnader, obemärkt brandsläckare ofta tills de behövs. Brandsläckare kräver dock rutinmässiga tester och fylla för att hållas i optimalt skick. Olika verktyg är nödvändiga för underhåll och reparation behov av brandsläckare. Alltid hålla din brandsläckare i skick med dessa typer av verktyg. du vet aldrig när du kan behöva.

Ventil Removers

Efter perioder av inaktivitet, kan brandsläckare ventiler fastna. Ventil removers kommer i form av små stålstänger som tar bort den brandsläckare headcap för utbyte. Dessa verktyg också tjänstgöra som headcap borttagning för påfyllning ändamål---som sådan, de går ibland under namnet "Ladda barer." Vet märket på din brandsläckare innan de köper dessa verktyg, eftersom ventilen removers tillverkas av olika företag är anpassade för användning med brandsläckare från dessa företag.

Våren saldon

Våren saldon är små vägda fjäll som krok på brandsläckare att balansera deras vikt för enklare, stabilare användning. Dessa verktyg är hooked på någon sida för montering på brandsläckare. Olika leverantörer tillverkar dessa kompakta verktyg i storlekar inklusive ett kilogram, två kilo, tio kilo och tjugo kilo, skräddarsys efter vikten på stora och små brandsläckare. Oavsett tillverkare är de flesta våren saldon kompatibel med alla fabrikat av brandsläckare.

Manometer testare

Brandsläckare förlorar tryck---som är nödvändig för utsläpp av dess innehåll---över tiden. Däremot får den kapseln sömmar svagare med tiden om den brandsläckare trycket är för högt. Som sådan, är det viktigt att rutinmässigt kontrollera din brandsläckare trycket. Verktyg kallas manometer testare tjänar detta syfte. Tryckmätare är kompakt metall verktyg som låser i beslag av brandsläckare. dessa verktyg har oftast en nål-stil avläsning i ena änden. När nålen är i den gröna zonen, är trycket där det ska vara. En nål i den mätaren röd zon anger att brandsläckaren måste bytas ut eller repressurized. Använd dessa verktyg med några år att hålla din brandsläckare trycket på rätt nivå.

Blåsa ut väskor

I fall där den torrt kemiskt pudrar i brandsläckare måste vara helt urladdat, pulver blåsa ut påse verktyg ger en mess-fri behållare för utsläpp. Dessa enkla tillbehör---tillverkad av ett slitstarkt material, såsom duk---passa tätt över brandsläckaren munstycke eller slang. Sin väska form innehar alla utsläpp, att göra för säker och enkel bortskaffande av pulvret. Några av dessa verktyg har krok och ögla förslutningar för tömning ändamål.