Brandskydd för luft sängar

Brandskydd för luft sängar

En brandfarlig madrass kan vända en upplyst match eller en pyrande cigarett i en villabrand i några minuter. När konsumenten produkt säkerhet uppdrag antas en ny brandfarlighet standard för madrasser i 2006, beräknat byrån att den nya regeln skulle rädda mer än 250 liv och förhindra mer än 1.300 skador. Säkerhetsbestämmelser för standard madrasser är annorlunda än för uppblåsbara luftmadrasser.

Cigarett brännbarhet

CPSC reglerar risken för en madrass tända från en pyrande cigarett olikt än risken för en madrass tända från en öppen eld. Förordningen gäller--definieras som "tickande fylld med en fjädrande material"--madrasser och bäddmadrasser. Förordningen omfattar uttryckligen futons, men det inte sovsäckar, kuddar, vattensängar, luftmadrasser och liknande. Från och med tidpunkten för offentliggörandet är därför ingen cigarett brandfarlighet förordningar som gäller för luft sängar.

Öppen låga brännbarhet

CPSC reglerar också risken för en öppen låga orsakar en madrass att fånga i brand. Regel 16 C.F.R. 1633 begränsar den maximala hetta och flamma som en brinnande madrass kan släppa 10 minuter och 30 minuters mellanrum efter madrassen fångster i brand. Dessa föreskrifter gäller dock inte för icke traditionella madrasser som vattensängar, sovsäckar och luft sängar.

Brandfarlighet terminologi

Du kan kontrollera etiketten på din luftmadrass att avgöra huruvida den har testats för brandfarlighet. Tyg industri och säkerhet myndigheter använder särskilda märkning terminologi för att meddela konsumenterna om ett objekt är brandfarliga. Om en etikett på en luftmadrass säger att det är brandfarliga, brandfarliga eller brännbart, sängen kommer lätt att fånga i brand. Om etiketten säger luftmadrass är brandsäker eller icke brännbart, brinner inte sängen. Om etiketten säger luftmadrass är brandsäkra, Brandsäkert eller flamsäkert, air sängen kommer att vara långsam att antända och kan släcka själv när den lågan tas bort.

Bed luftpumpar

Från och med tidpunkten för offentliggörandet verkar ingen federala eller statliga brandfarlighet förordning tillämpas på luftmadrasser. Det betyder dock inte, att ingen brandrisk är kopplat till deras användning. Till exempel har CPSC utfärdat ett återkallande av en uppladdningsbar luftpump säng som använder en billaddare. Batterierna i bilen-laddning enhet var känsliga för överhettning, och när de överhettad, de exploderade och kan orsaka en brand. Behandlingen paketet märkning och kontroll CPSCS hemsida för produktinformation återkallande kommer att bidra till att den luftmadrass som du använder är säker.