Bradford päron fakta

Bradford päronträd är blommande prydnadsväxter som växer till en höjd av 50 fot. Trädet producerar vita blommor på våren och röda blad på hösten. Bradford päron är inte en frukt-producerande träd. Bradford päron växer bäst i USDA härdighet zoner 4 till 8.

Plantering

Bradford päron växer bäst i ett område som är delvis skuggad och har en sur till neutral jord med ett pH på 3,7 till 7. Som trädet i ett hål som är dubbelt så bred och samma djup som jordklumpen så upp på bollen är på marknivå. Det är bäst att ändra dåligt dränerande jord genom att blanda lika delar organisk kompost i jorden bort från hålet.

Skötsel och underhåll

Ett Bradford päronträd växer bäst med extra vatten program varje vecka under sommaren för att hålla jorden fuktig. Tillämpa en 2 - till 3-tums lager av ekologisk marktäckning under jordklumpen hjälper till att hålla fukt i marken under den torra månaderna. Gödsla Bradford päronträd varje vår med en balanserad träd gödselmedel att främja sund tillväxt.

Problem

Ta dig tid att inspektera Bradford pear tree varje vecka för förekomst av bladlöss eller borer insekter. Bladlöss samlas under trädet bladen och utsöndrar en klibbig substans, men orsakar inte stora skador på trädet. Provtagare skada grenarna och stammen av Bradford päronträd genom att gräva i trä.