Bra sätt att rengöra Kakel keramiskt & injekteringsbruk

Keramiska plattor är tillverkade av bränd lera former som kan variera i form från vanliga rutor till intrikata mosaiker. Oftast används för att lägga till en dekorativ effekt till golv, diskar och väggar, kommer att kakel pågå i årtionden när rätt vård. Tyvärr, keramiska plattor tenderar att Visa smuts lätt och kräver frekvent rengöring för att upprätthålla deras visuella intryck.

Oglaserade keramiska plattor

Oglaserade keramiska plattor har en naturlig matt utseende som ofta används för att förbättra Southwestern eller rustik Utsmyckning system. Men, på grund av ojämn konsistens av brickor, damm och smuts tenderar att hålla fast vid ytan snarare än att vara lätt sopas upp med en kvast. För att ta bort envisa rester, kombinera 1 gallon varmt vatten 2 msk hushåll ammoniak och 1 msk borax. Tillämpa denna blandning på brickor med en scrub pensel och skölj sedan med ljummet vatten och handduk torka.

Glaserade plattor

Glaserade plattor är täckta i dekorativa lack som skyddar keramik och ger produkten en blank yta. Glasyrer plattor är inte porösa; Därför kan du effektivt rengöra dem genom moppning med varmt vatten. Tvätta plattorna med en fuktig trasa eller en stenget-typ mopp för bästa resultat; då Tillåt brickor att luften torr. Aldrig använda en svamp mopp på keramiska plattor. Det fungerar som en gummiskrapa, deponerar smutsigt vatten till injekteringsbruk spåren.

Injekteringsbruk

När kakel installeras, är de hålls på plats med en klibbig substans känd som injekteringsbruk. Medan det fyller effektivt i områdena mellan plattor, är inte injekteringsbruk kända för sin hållbarhet. Mjuk, smidig yta tenderar att locka fläckar och mögel, förringa utseendet på annat sätt ren kakel. För att hålla koll på injekteringsbruk rengöring, gnugga torrt spår med en skrivmaskin eraser för att ta bort mögel fläckar så som de visas. För att behandla svår färgning, kombinera 1 msk hett vatten 2 msk bakpulver och 1 msk borax. Sprida pastan över smutsiga injekteringsbruk, och sedan skrubba med en mjuk borste.

Fläckar

Hållbara keramiska plattor är, det kan fortfarande få tillfällig fläcken. Ta bort fläckar eller missfärgningar av blotting dem med en bomullstuss som har doppats i destillerat vit vinäger. Syran i vinäger kommer att lyfta många vattenlösliga fläckar--inklusive kaffe, te och färgade läskedrycker--från ytan av kakel.