Bra gränsen färg växter

Bra gränsen färg växter

En färgstark blomma gränsen drar ögat, ger blomman sängen en känsla av att vara slutförd och lägger intresse, särskilt om du väljer en mängd växter som lägga eller -färg året runt. Varma, levande färger skapar en fet, dramatisk look. Coola färger som vit eller blå skapar en avkopplande atmosfär. Lila skapar en rik, majestätiska känsla. Använda färghjulet för att se till att färgerna på gränsen växterna skapa kontrast eller harmonisera med andra växter i din trädgård.

Lökar

Lågväxande lökar, som snödroppar, våren eller hösten blommande crocus, arter tulpaner, hyacinter, är idealiska för att lägga till färg på framsidan av blomma gränsen. Gruppera dessa lökar ensam i massorna eller plantera dem under perenner eller marken täcker som växer lägre än glödlampor sig eller dyka upp efter lamporna blommor har bleknat. Detta är ett bra sätt att dölja lamporna lövverk så det kan dö tillbaka naturligt, vilket är viktigt för lökarna för att fortsätta att utföra på deras topp år efter år.

Ettåriga växter och perenner

Ettåriga, som är växter som växer, blomma, som utsäde och dö i en växtsäsong, är det bästa sättet att lägga till säsong färg, eftersom de flesta av dessa växter blommar nonstop hela sommaren lång ända upp till den första frosten på hösten. Petunia Wave är en av bästa. Det behöver inte deadheading och en gång etablerade är en av de mest sorglösa ettåriga, behöver endast en enstaka vattning. Andra bra årliga blomma för kantlinjen inkluderar celosia, verbena och phlox. Perenner är växter som kommit tillbaka från sitt eget rotsystem i trädgården år efter år. Heuchera kan lägga till färg till gränsen på grund av det breda utbudet av lövverk färger tillgängliga, inklusive limegrön, persika och svart. Andra bra perenna växter som skapar en färgglad gränsen är perenn geranium, dianthus eller hellebore för vintern färg.

Buskar

Lågväxande buskar är en idealisk gräns anläggning för formella trädgårdar. Buxbom används ofta, och det finns en brokig variation, men andra buskar kommer att fungera lika bra om de hålls trimmade. Ett annat alternativ är att använda buskar på baksidan gränsen i stället för på framsidan. Detta skapar en levande skärm och bakgrund för din blomma trädgård. Ninebark har fördelen med mörkt bladverk och är ett bra sätt att komma bort från green. Leta efter buskar med röda eller gula blad, röda blad photinia eller Spirea Mellow Yellow. Brokiga buskar tenderar att lägga till en upptagen känsla i trädgården.

Marken täcker

Marktäckande växter är ett annat alternativ för att lägga till färg till den blomma gränsen. Som har bruna eller brons blad, förutom små lila blommor. Marktäckande rosor är ett attraktivt val för blandning med tidiga eller sena-blommande lökar. Lambs örat har en intressant fuzzy grå blad. Blomma stjälkar kan få ganska lång, och kolibrier älskar dem. Kom ihåg att vissa marken täcker kommer att krypa in i blomman gränsen, så välj sorter som inte kommer att kväva ut din andra växter.