Bougainvillea omplanteringen

Bougainvillea omplanteringen

Repotting en stor taggiga bougainvillea är en svår, men ibland nödvändigt, uppgift. När växterna växer och utvecklas, växa de ur deras behållare. Bougainvillea är en frost-anbud tropiska woody vinranka. Potten upp i uteplats behållare och förvara den utomhus på sommaren den eller året runt i US Department of Agriculture växt härdighet zoner 10 och 11.

Krukväxt Bougainvillea

Bougainvillea sorter inkluderar yviga buskar, klättring vinrankor och avslutande sorter. Avslutande bougainvillea passar bra för 10 - till 12-tums hängande korgar medan yviga buskar växer väl i 5 - till 10-galla uteplats plantageägare. Du kan träna klättrande sorter att skala en spaljé bifogas planter eller beskära dem ligga kvar på busken storlek. Hålla behållare på en plats som får full sol för bästa blomning. I kalla klimat, ta med bougainvillea inomhus eller sätta dem i ett växthus innan temperaturen sjunka under 40 grader F.

Krukor och planteringsjord Medium

Bougainvillea växter blommar bäst när något torkat ut och rot-bundna. Plantera bougainvillea i unglazed lerkrukor. Lerkrukor är porösa tillåter luften att cirkulera runt rötterna och fukt avdunsta. Wire hängande korgar fungerar bra för bougainvillea. Plast, trä och metall är okej men tenderar att behålla fukt och minska luftflödet. Endast använda krukor som har hål i botten för dränering. Använd en planteringsjord mix för att rinna av väl. En kombination av pine bark, torv och perlit gör en lämplig planteringsjord mix för bougainvillea.

När ska man plantera om

Vänta med att plantera om bougainvillea tills det växer ut ur dess behållare. Den bästa tiden att plantera om är när rötterna bryta potten, men om du vill spara dina krukor, leta efter tidigare tecken. Rötter växer flitigt på ytan av potten är en indikator. Eftersom rötterna fylla i och ta över, tenderar vatten att sitta ovanpå marken snarare än dräneras ner genom potten. När repotting en bougainvillea, öka behållare med mer än 2 inches.

Hantering av Bougainvillea

Bougainvillea vinstockar är täckta med vassa törnen. Bära tung handskar och kläder och skydda dina ögon. Har en vän hjälp med stora buskar. Slå stora containrar på deras sida. Hugg efter bougainvillea vid basen av stjälken och dra det gratis av behållaren. Hantera anläggningen av jordklumpen när flyttas till den nya potten. Lade nog jord i botten av grytan så att bougainvillea sitter med basen av stjälken 1 tum under läppen av potten. Fyll med krukväxtjord upp till basen av stjälken. Blötlägg nyligen krukväxter grundligt.