Bottlebrush Viminalis vs. Bottlebrush Citrinus

Gråtande Lampborstsläktet (Callistemon viminalis) och crimson Lampborstsläktet (Callistemon citrinus) är tropiska till tempererat klimat vedartade växter. Deras gemensamma namnet kommer från Blomspetsarna som visas under våren och likna penseln med borst runt du använder att skrubba insidan av flaskor. De två arterna har likheter och skillnader.

Fysiska attribut

Som namnet antyder, hänga grenarna av den gråtande bottlebrush ner löst som stammen sträcker sig 20 fot lång. Dess spikar av våren blommande röda blommor är 6 inches lång och gröna blad 4 inches i längd. Däremot når den crimson bottlebrush sin högsta höjd på 12 fot, med en krona som sprider sig upp till 9 fot brett. Busken kallas även citron bottlebrush, en hänvisning till bladen som frigör en citrus doft när krossade. Båda Callistemon arter producerar röda blommor.

Härdighet

Hardy i US Department of Agriculture zoner 8B till 10, den crimson bottlebrush är något mer kallt tolerant än gråtande arter, en växt som trivs i zoner 9-11. Den lägsta Medeltemperaturen i regionen 8B är 15 grader Fahrenheit. I zon 9 är 20 grader F den kallaste det normalt blir.

Kulturella förutsättningar

Crimson bottlebrush är torka resistenta, trivs de gråtande arter i konsekvent fukt. Båda anläggningarna måste exponering för full sol och väldränerad jord. De två Callistemon arterna också dra nytta av gödsling, säger University of Florida. Gren beskärning förhindrar gråtande bottlebrush från att störa trafiken. sucker borttagning håller den crimson bottlebrush i bra form.

Växande utbud

Gråtande bottlebrushes är hemma i nordöstra Australien, där de växer naturligt längs kusten från Kap till New South Wales. Också en australiensisk art, crimson bottlebrush påbörjar längre söderut, som förekommer på de kustnära regionerna i New South Wales, Queensland och Victoria. Båda anläggningarna har blivit acklimatiserad till Florida, där varmt om gör det möjligt för dem att frodas.