Botemedel för jordgubb blad mjöldagg

Botemedel för jordgubb blad mjöldagg

Jordgubb blad mjöldagg avser en svamp som växer på jordgubb blad, som förekommer som mörka fläckar på bladen. Denna svamp skador nästan aldrig frukt såvida fördärv är svår, som normalt inte förekommer. Det finns flera behandlingar som kan användas för att ta bort blad mjöldagg. Du måste dock vara förebyggande med behandling som infekterade plantor inte kan visa att de har blad mjöldagg förrän ett år efter infektionen, som svampen kommer övervintrar på de gamla bladen.

Resistenta växter

Ändra de jordgubbsplantor du växa till dem som är resistenta mot blad mjöldagg. Många jordgubbsplantor är resistenta men många tillverkare har inte valt att plantera dessa strängt för kosmetiska ändamål. Om du har blad mjöldagg varje år, minskar plantera resistenta växter behovet av konstant blad mjöldagg behandling och underhåll. Några nya strawberry sorter som är resistenta är Quebec, Oka och Chambly. Se till att alla nya anläggningar är certifierade från en sjukdomsfri plantskola.

Fungicider

Flera fungicider kan användas för att ta bort den svamp som orsakar blad mjöldagg. Se till att du endast tillämpas vad som är nödvändigt eftersom tillämpningen av för mycket fungicid kan resultera i resistenta-leaf-mjöldagg svampen, som inte längre kommer att dödas av fungicid. Flera rekommenderade fungicider för blad mjöldagg inkluderar koppar, dodine, folpet och Kaptan. Kontrollera att du spraya både ovan och under växter som fungicid kan bara tränger igenom på undersidan av bladen. Därför är bara spraya över växterna ineffektiva.

Plantering

Vidta åtgärder när plantering för att ta bort alla blad mjöldagg från växterna innan det träder jordgubbsland. Ta bort alla löv som visar tecken på blight innan plantering. Se till att växterna i områden som har god cirkulation och i väldränerad jord enligt blight svampen gillar vatten. Om inte en hel del fukt då svampen inte växer. Du bör också kontrollera växterna efter jordgubben skörda och ta bort alla angripna blad. Detta förhindrar återinfektion nästa år.

Paraply effekt

Paraply effekten hänvisar till processen för att skydda unga jordgubb blad från blad mjöldagg tills de inte längre kan vara resistenta. Dessa sjukdomsfria blad kommer sedan att skydda någon nya blad som kan vara känsliga. Sprutning är endast krävs när snabb tillväxt uppstår. Sprutning tillämpas för denna tid, normalt ca 15 dagar. Därför kommer att den nya tillväxten på toppen av strawberry anläggningen agera som ett paraply och skydda alla bladen nedan, att minska mängden svampmedel som behövs och mängden blad mjöldagg som uppstår.