Boskap stängsel lagar

Medan djur fäktning lagar varierar av staten, finns det fortfarande många likheter. Den primära uppgiften för en boskap stängsel är att skydda egendom och att minimera ansvar i händelse av olyckor. Skillnaden i tolkningen av boskap fäktning lagar kommer avgöra om djuren är att vara inhägnad att skydda djuret eller att vara inhägnad ut för att skydda egendom. Kolla med lokala förlängning kontoret för de exakta lagarna i ditt tillstånd.

Inhägnade i lagar

Stater som North Carolina anta lagar som kräver ägarna att staket i sin boskap. De flesta stater anger inte vilken typ av stängsel krävs, men kräver att djur som hästar, kor, grisar, får och getter behållas på deras ägarens egendom och inte tillåtet att ströva omkring. Från medlemsstat ingår hundar ibland i listan också. Om ett djur blir lös och orsakar en olycka, är ägaren skyldig. Undantaget skulle vara om någon annan öppnas en utfärda utegångsförbud för, vilket gör att djuren att få ut.

Inhägnade ut lagar

Många av staterna i väst, där djuren ha fri tillgång till bete, kräver fastighetsägare till staket boskap ut om de inte vill djur på sin egendom. I en "inhägnade ut" situation är det fastighetsägarens ansvar att bevisa att ett djur vandrade på sin inhägnade ut egendom och orsakat skada. Det är fastighetsägarens ansvar att meddela djurets ägare, eller de lämpliga myndigheterna, som bortsprungna djur är på hans egendom. Även om inte alla stater vilka typer av stängsel nödvändigt att stängslet ut djur, brukar en tre-strand taggtrådsstängsel vara tillräckligt.

Höger Hand regel

Nästan alla djur fäktning lagar innebär "högra hand regeln". Varje fastighet delar gemensamma gränser och högra hand regeln adresser ägarskapet för en given del av staketet. För att avgöra staket ägande, stå på framsidan av fastigheten. Alla stängsel på den högra halvan av denna del av landet är ägarens ansvar. Om egenskapen ansikten en offentliga genomfartsgata, tillhör dessa staket på vänster sida också fastigheten. Det finns undantag från regeln. Fastighetsägare kan göra andra rättsliga arrangemang med sina grannar om gemensamma staket som kan förändra den högra hand regeln. Om en fastighetsägare inte äga boskap och andra gör, har boskap ägaren att ansvara för att bygga och underhålla deras gemensamma stängsel.