Borttagning av en banan trädrot

Bananträd är inte faktiskt träd. De är jätte, örtartade växter. Tjocka stjälkar med grunda rötter spridning horisontellt, skickar upp skott kallas suckers, som så småningom bli nya bananplantor. Enligt University of Florida, kan banana rötterna växa 5 fot djupt och så långt 16 fötter sidled när odlas i rik, väldränerad jord. Detta är ett problem om du inte vill bananer skott poppar upp hela din trädgård. Dig dem ut, se till att få alla rotsystemet.

Instruktioner

•Look på banan skjuter och rotskott i en cirkel, 16 fot i diameter genom huvudstam av anläggningen. Bananplantor spridas inte från frö, men från underjordiska rhizomer eller stjälkar. Om du började med en växt och du ser suckers 4 fot bort, är chansen att de har samma rotsystem.

•Tydligt annan växtlighet i området med beskärning sax eller dra för hand för att bättre se där du ska gräva. Lämna banan skotten står för tillfället, att markera oroshärdar.

•Scrape jord från huvudsakliga rotstocken med en spade, avtäckning det. Arbeta punkten av en spade under rotstocken och bända upp. Om du har att bryta den för att få ut det, gör så. Tänk bara på att få alla bitar.

•Starta jorden, rör sig utåt för cirkelns omkrets. När du slår en rhizom, stoppa och avslöja det med spade att hitta dess kanter och göra det lättare att bända upp med en spade. När du arbetar utåt, ser du färre och mindre rhizomer.

•Bag och ignorera rhizomer. Om nya skott, klippa dem så fort du ser dem. Över tiden svälta underjordiska rötterna brist på mat.

Tips & varningar

  • I kallare klimat, kan banan rötter grävde ut och övervintrar i en sval, torr källare.