Bortskaffande av asbest ark

Bortskaffande av asbest ark

Felaktig avyttring av asbest ark är inte bara farligt för hälsan, men det är också olagligt. När asbest sprickor eller bryter, skickar asbest partiklar i luften. Vid förtäring, kan dessa partiklar orsaka en myriad av hälso komplikationer. För detta resonera, statliga och lokala myndigheter har satt upp särskilda politikområden som rör laglig avyttring av asbest ark. Följ dessa steg för att avyttra asbest ark ordentligt. undvika att riskera din och andras hälsa, och förhindra onödiga överträdelser av lagen.

Instruktioner

•Placera på hela kroppsskydd från topp till tå. Var noga med att bära handskar, stövlar, byxor och en långärmad tröja. Placera ett ark av plast för din arbetsplats innan du börjar. Sätta på din respirator.

•Placera arket för asbest på blad av plast noggrant. Använd en sprayflaska fylld med vatten för att fukta arket för asbest. Använd bara tillräckligt med vatten för att lätt täcka ytan av asbest. Dämpande asbest kommer att förhindra partiklarna från att gå luftburna i händelse av att asbest bryter.

•Inspect stora påsen för hål. Använd inte en väska som har hål, asbest kan lätt bryta och skicka partiklar luftburna. Glida av asbest ark i en stor plastpåse. Etikett plastpåsen, "Asbest avfall." Knyt upp i påsen tätt att säkerställa det inte finns några öppningar som asbest kan fly.

•Roll täcker plasten och placera det i en plastpåse, förslut den och markera den för asbestavfall. Tag din skyddande kläder och tvätta det genast. Ta en dusch och se till att tvätta hela kroppen grundligt.

•Ta staten Naturvårdsverket och be om en lista över godkända deponier i ditt område var asbest kan tas. Be om eventuella krav på att avyttra asbest vid sådana deponier. Eftersom varje stat har olika lagar om asbest bortskaffande; se till att du får full information om vad du är skyldig att slösa enligt lag innan avyttra din asbest material.

•Var din asbest till ett godkänd deponi för bortskaffande. Ta med andningsskydd och skyddskläder vid behov. Var försiktig att transportera din asbest där ingenting kan punktera påsarna håller avfallet. Många deponier är enligt lag skyldiga att rapportera någon öppnade eller skadade väskor, och du kan anföras för misskötsel avfallsmaterial.