Borrade sten vatten funktioner

Det gamla dramat vatten bär bort sten gör en tilltalande yin-yang vatten-funktionen på din uteplats eller i trädgården. Om stenen är borrade så att vatten kan burble ur det, är effekten magiska. Du kan själv borra hål i sten med rätt verktyg och skyddsglasögon. Du kan också köpa borrade block och stenar från stenhuggare och stenbrott som försörjer plantskolor och landscapers-- eller du kan hitta en gammal sten som redan borras.

Boulder fontän

Borra ett hål rakt upp genom en branta klippa eller en sten, att göra en tunnel tillräckligt stor diameter att hålla en längd av PVC-rör. Ange boulder över röret, på en hög klippa i en liten damm. Dölja en pump i rock högen, ansluten till PVC-rör och skyddas av en tråd bur. Pumpen bör skicka vatten upp genom boulder att skjuta eller spilla ut i toppen och cascade tillbaka till dammen. Dammen kan hålla fiskar och växter om det är tillräckligt djup och pumpen är kraftfull nog att köra ett filtersystem som fontänen.

Staplad sten fontän

Borra hål noggrant genom centrum av en bunt med stora dekorativa nolltillväxt stenar. Sedan stapla dem ovanpå varandra runt ett metallrör skär till slut 1/4 tum nedanför kanten av hålet i toppen sten. Stabilisera högen med små flisor av sten används som shims. Hålla den på plats med tydlig silikon lim.. Som sten stacken under en dolda vatten bassäng som håller pumpen, som skjuter vatten upp röret till bubbla ut toppen av stenar och kaskad ner sidorna.

Polerad Boulder bassänger

En liten sten, halveras, urgröpt och polerad, är en vacker och ödmjuka bassäng för vatten. Låt en bambu leverans pip, ansluten till en dold pump och behållare, fyll boulder handfatet med vatten. Vattnet faller över kanten av bassängen, genom en bas av floden stenar och in i en nedgrävd vatten tråg. Eller borra ett hål genom centrum av boulder, mitt i bassängen, och låt vattnet ange boulder skålen direkt utan externa pipen. Detta är en söt vatten-funktionen när den är omgiven av behållare av bambu eller en blygsam dunge av clumping bambu.

Horisontella kvarnsten

Hälften av arbetet är gjort för dig om du kan hitta en gammal kvarnsten för en farstun. Stenarna användes i 1800-mal och så de kommer med ett hål förborrade i mitten. Om du har en mycket stor kvarnsten, ställ den på en stabil bas i en gammal industriell kittel, där du har gott om utrymme att dölja pumpen. Uppsättning basen under vatten så att endast kvarnsten visar. Fäst den vattenslangen eller röret i hålet i millstone---om det är ett trevligt, ärg koppar rör, låt den sticka upp lite. Om det är en ful plastslang, bifoga det bara av Visa inuti mitthålet. En liten kvarnsten eller slipsten kunde sitta i en återvunnen eldgrop med pumpen gömd i gropen. Eller kvarnsten kan sitta på marken---över en dold behållare som håller vattnet och pumpen och förställas av stenar över en robust mesh skärm.