Börjar de bränder för att skydda apelsinträd från frysning?

Börjar de bränder för att skydda apelsinträd från frysning?

En gång, användes en grej som kallas en smutsfläck pott för att höja temperaturen i apelsinodlingar på områden som södra Kalifornien och Florida. Brinnande olja eller kol, dessa enheter har använts i många år.

Smeta ut krukor

Flera företag tillverkat värmare kallas smudge krukor. De var Metallbehållare med en hög skorsten. När temperaturen sjunkit till 28 grader, jordbrukare skulle ge sig in i deras fruktodlingar och ljus dessa anordningar för att skydda den frukt och träd från frysning.

Brinnande däck

Den Mission Inn Museum, i Riverside, Kalifornien, hemsida rapporterar att orange odlare också brände gamla däck för att värma sina fruktträdgårdar. Dock på senare år, har miljömedvetenhet och nya lagar slutat denna praxis.

Skydda apelsiner idag

Luftföroreningar är ett stort problem i många delar av USA, så smudge krukor inte har använts sedan 1950-talet på många ställen, men några bönder fortsatt att använda dem till omkring 1970. I 2010 aktiverar jordbrukare ofta sprinkler i deras fruktodlingar på kalla nätter. Eftersom rinnande vatten inte kan frysa, så länge träden är under en fontän av vatten, förblir de säker från de skadliga effekterna av frost.