Borax och vinäger mögel

Mögel är en typ av växt svamp som sönderfaller döda löv, träd och frukt. Mögel sporer ständigt float i hela luften inuti och utanför ditt hem. När de bosätta sig på områden med fukt och näringsämnen, börjar de att växa bildar en synlig tillväxt. Rengör mögeltillväxt så fort du kan för att förhindra dess spridning i hela hemmet. Använda Borax eller vit vinäger.

Borax

Borax är bara en av många rengöringsmedel för att avlägsna mögel från ytor i ditt hem. Helt naturligt, är Borax giftigt vid förtäring. Alltid hålla det borta från barn och husdjur att förhindra oavsiktlig förtäring. För att använda den, blanda 1 kopp borax med 1 gallon vatten. Tillämpa lösningen till mögeltillväxt och borsta det i tills formen är helt lös. Torka upp mögel och skölj med vatten. Alltid torr i området för att förhindra mögel från att växa tillbaka.

Vit vinäger

Vinäger är en annan naturlig substans kan du rengöra mögeltillväxt. Vinäger är dock helt säker och icke-giftiga. Häll vit vinäger i en sprayflaska och spraya mögliga ytor i ditt hem. Låt lösningen sitta i flera minuter innan skrubba den. Skölj med rent vatten och låt den torka helt.

Att förhindra mögel

Att förhindra mögel genom att sänka ditt hem vattenhalt och luftfuktighet. Fixa ventilation och installera en avfuktare. Ett annat sätt att förhindra överdriven mögeltillväxt är att kontrollera ditt hem ofta för lukten av mögeltillväxt. Om du rengör mögel snabbt, kommer inte att det växa utom kontroll.

Hälsofrågor

Vissa typer av mögel, inklusive svart mögel, kan vara giftigt för vissa typer av människor. Symtomen varierar från lindriga allergiska reaktioner mot mer allvarliga infektioner. Allvarliga och långsiktiga hälsa frågor är osannolikt och allmänt påverkar bara de med luftvägarna eller immun system svagheter.