Bör en lila Bush i skuggan eller solen?

Bör en lila Bush i skuggan eller solen?

Med sin söta doft och vackra lila eller vita blommor är den lila bushen en gammaldags favorit. När upprättats är en lila bush härdig och anpassningsbar. Dock är tillräckligt solljus avgörande för optimal Blom produktion.

Sun krav

Den lila bushen kan växa i fullt solljus eller i halvskugga. En lila bör helst få sex till åtta timmar för full sol per dag. Även om du kan odla en lila i halvskugga, kommer den producera färre blommar och växer långsammare än en buske planterade i fullt solljus.

Plats för anläggning

När plantera en lila buske, alltid välja en solig och väldränerad plats. Om du planterar syrener i en häck, Utah State University kooperativa förlängning rekommenderar plantera häcken en enda rad med buskar fördelade 3 till 6 fötter apart att låta solljuset att nå de nedre grenarna.

Etablerade syrener

Ibland kommer att en etablerad lila bush stoppa blommande eller blommar mindre, eftersom platsen har blivit skuggigare över tiden. Tree lemmar eller omgivande buskar kan behöva beskäras för att tillåta mer solljus. Om du inte kan ändra nyans situationen, anser omplantering lila bushen till ett soligare läge.