Bluestone uteplats Installation

Bluestone uteplats Installation

Bluestone uteplats har en blå, lila eller grönaktig nyans, lägga rika färgen och rustik stil till en bakgård. Deras styrka och väder motstånd gör dem ett praktiskt val för en uteplats. De kommer som skär kakel eller snäste bitar av oregelbundna former, och handlar om 1-2 inches tjock. För att installera en bluestone uteplats som kan pågå i år, måste du först skapa en solid grund.

Uteplats Design

Skapa en plan för design är en viktig del av byggprocessen eftersom uppmanas du att anpassa din vision för uteplatsen med faktiska logistiken för din trädgård. Ta ditt skissblock utanför och mäta utrymmet du har tillgängligt för uteplatsen. Du överväga olika former, anser mängden sun området tar emot och där du ska lägga dina möbler. När du vet formen, besluta om du ska använda bluestone plattor eller snäste bitar. Plattor skapa en formell, polerat utseende, medan de knäppte bitarna har en rustik charm.

Att lägga grunden

Det finns två typer av stiftelser kan du välja för en bluestone uteplats: betong och murbruk eller grus och sand. När korrekt hällde ger betong en stark bas. Morteln har stenarna där du ställer in dem och mindre underhåll krävs. Bruket härdar snabbt så du måste arbeta snabbt för att ställa in stenarna, lämnar mindre tid att perfekt varje placering och mer utrymme för misstag.

Bygga en grus och sand bas, även känd som torr installation, har ett antal fördelar för nybörjare gör-det-självare. Torr installation kräver en 5 - till 8-tums bädd av packad grus toppad med sand sängkläder. Gruset som underlättar dränering och när sanden läggs du kan ta dig tid att placera stenarna, justera varje tills de är ens.

Inställning av Bluestones

Om du lägger ett konkret eller grus bas, torr-om bluestones i ett område bredvid webbplatsen uteplats hjälper räkna du ut exakt var du vill placera varje sten. Du kan numrera stycken i krita i den ordning du lägger dem. Bluestone plattor har raka kanter så att du kan ange dem spola mot varandra. Försök att hålla utrymmena mellan knäppte bitar inom 1 till 2 inches. Se till att varje ny sten du anger är även med stenar runt den så din yta blir platt.

Underhåll

Att bevara utseende och styrkan i en bluestone uteplats är inte svårt. Om fogarna mellan stenarna fylls med sand, måste du fylla på sanden i början av våren så att stenarna inte är låst på plats. Om lederna är fyllda med injekteringsbruk, titta efter sprickor varje år. Små sprickor kan repareras med epoxi av cement patch, men stora sprickor kan tyda på ett större problem med stiftelsen, som kräver en professionell.

Väderbeständig tätning kommer minimerar blekning eller bluestones, göra stenar lättare för att rengöra och bevarar styrkan i lederna. Applicera fogmassa med en rulle pensel eller spraya pump borste varje 2-3 år.