Blossom ruttna på Squash

Blossom ruttna på Squash

Blossom ruttna är ett problem som påverkar squash och tomater. Även om oroande, är detta problem kan förebyggas och behandlas. Blossom ruttna är inte samma som blossom drop, där blommorna inte få pollineras och släpp från anläggningen. Blossom röta påverkar anläggningen efter frukten börjar bilda.

Identifiering

De första symptomen börja längst squash blossom. En mörk fläck visas på squash och sprider sig, som täcker upp till halva frukten. Lesioner kan också visas längs köttet av squash.

Orsakar

Squash orsakas blossom rötan av en kalciumbrist. Kalcium är en av de byggstenar som foder cellerna i squash. Denna sjukdom drabbar vanligen i botten eller blossom slutet av frukten, som det växer snabbast och mest kalcium.

Förebyggande/lösning

Hålla jorden jämnt fuktig som din squash anläggning växer. Detta håller kalcium nivåer i marken på en stabil nivå. Befrukta din jord med en låg kvävegödsel innan du planterar din squash. För mycket kväve kommer att orsaka bladen att växa snabbt, med kalcium i marken för denna verksamhet och lite för att bära frukt.

Behandling

Du kan inte spara en squash när blossom röta har börjat. Grönsaker är fortfarande ätbara, men smaken kommer att minska. Plocka infekterade frukt och spraya de återstående växterna med en kalcium-rika vegetation spray att förhindra ytterligare skador.