Bloom datum för Coneflowers

Bloom datum för Coneflowers

Om du vill ha långa blommande, utan problem sommarblommor, plantera perenna coneflowers. Daisy-liknande kronbladen sträcker sig från mörk kottar stöds av långa stjälkar och gör underbara snittblommor. När kronbladen drop, är kottarna attraktiv tillägg till alla blomsterarrangemang.

Typer

Den mest populära rudbeckia i söder (Echinacea purpurea), finns i olika nyanser av lila, tål temperaturer till 5 grader Fahrenheit, som är zon 7 av U.S.Department av jordbruk Plant härdighet zon. Namnet rudbeckia hänvisar till det gemensamma namnet för många arter av växter. Svart-Eyed Susan (Rudbeckia) är en kusin till Echinacea.

Fördelar

Coneflowers trivs i full sol och någon typ av jord, men väldränerad jord garanterar den bästa framgången. De kan lätt växer från frö. Om du föredrar att köpa rudbeckia växter, markerar du dem i 4-tums behållare och köpa endast friska växter. När plantorna är etablerat, föröka de lätt genom sticklingar eller division. Coneflowers gör också ett trevligt tillägg till en wildlife garden. De locka fjärilar och fåglar äter frön.

Bloom datum

Om du vill ha blommor med en lång bloom, gör coneflowers ett bra val. Blommande perioden för coneflowers sträcker sig från juni till oktober. Beroende på vädret, kan du få blommar i November. Om du vill dela upp befintliga anläggningar, gör det i början av hösten och återplantera 8 till 10 inches isär.