Bloom datum för äppelträd

Hem Orchard samhället delar äpplen i fyra grupper av bloom datum. Eftersom blomtid för varje sort beror på där de planteras, med äpplen blommar tidigare i varmare klimat, experter ofta håller inte exakta blommande tider av vissa sorter.

Tidigt

Gravenstein är bland de tidigaste äpplena, blommar mycket tidigt på våren i de flesta områden, följt av dubbel röd Macintosh, Macintosh, Ribston Pippin och tidig Cortland. Tidigt blommande äpplen är vanligtvis mogna i mitten av augusti till början av September.

Halva säsongen

Halva säsongen äpplen blommar oftast från slutet av augusti genom mitten till slutet av September. Några av dessa sorter är Spartan, Paula röd och Akane. Många av triploid eller sterila, äpplen, såsom får, är mitten av för mycket sena underbyxor och inte kan räknas för pollinering.

Sent

Sena äpplen är allmänt mogen för skörd i den mitten av till senare delen av September till första veckan i oktober. Dessa äpplen är Rom, Enterprise, Fuji och Honeycrisp.

Mycket sent

I norra stater, som Michigan och Wisconsin, är Red Delicious, Golden Delicious och Grannny Smith tre av mycket sent blommande äpplen. Dessa äpplen tenderar att ha en sötare smak än de tidigare blommande och är mogna från oktober till November.