Blomsterlökar som ekorrar inte äter

Blomsterlökar som ekorrar inte äter

Ekorrar älskar blomsterlökar och gräva dem upp så fort du plantera dem. Den goda nyheten är att det finns vissa sorter av blomsterlökar som ekorrar inte äter eftersom de inte smakar bra till dem. Mata ekorrar är en avskräckande. Omslutande lökar i mesh burar när plantera dem, och att hålla den tunna bruna lampa skinn, känd som omslag, som faller av lökarna under plantering plockade upp, skyddar lökar från hungriga ekorrar.

Allium

Stark lök lukt och smak att avskräcka ekorrar från att äta allium lökar under de flesta omständigheter. Extremt hungrig ekorrar kan äta dessa lökar, men när du väljer blomsterlökar som ekorrar inte äter, allium lökar är ett ganska säkert kort. Andra växter i denna familj är vitlök, lök och gräslök, alla växter som ekorrar avskyr. Allium blommor kommer i olika storlekar och färger. De är härdiga i U.S. avdelning av jordbruket härdighet zoner 4 till 9, sort.

Påskliljor

Påsklilja lökar smakar inte bra, varför ekorrar inte äter dem; men äter som med allium, om de är hungriga nog, enligt University of Illinois, de dem. Narcissus, vilket är den botaniska namn och jonquil är andra namn för påskliljor. Medan dessa namn alla hänvisa till påskliljor, varierar blomma former, färger och storlekar avsevärt. De flesta påskliljor är doftande, men det finns några som inte är. Påsklilja lökar naturalisera. Några lampor, och några år kan leda till en ganska stor fläck av blommor. Sort är påskliljor härdiga i USDA härdighet zon 3 till 10. Lökar växter i varma klimat kan inte överleva år utan en konstgjord skrämmande period. Uppnå detta genom att gräva upp dem och placera dem i kylskåp skarpare i flera veckor.

Hyacint

Hyacinth lökar är giftiga, enligt Ohio State University, varför ekorrar och andra gnagare inte äter dem. Hyacint som odlas i trädgården behöver bra dränering. Lägg ett tunt lager av små, vassa stenar i botten av plantering hål för att hjälpa till med dränering, men kan bidra till att avskräcka gnagare. Blommorna är mycket väldoftande. De gör utmärkta långvarig snittblommor också. De är härdiga i USDA härdighet zoner 3 till 8.