Blommor som producerar frön

Blommor som producerar frön

Regelbundet plantera förlängning agenter, barnkammaren ägarna och andra experter hitta själva fielding frågan, "varför inte är mina blommor producerar frön och frukt?" Svaret är ibland helt enkelt att blommorna inte kan producera, för de är manliga. Blommor skapa frön sexuellt och således bland alla blommande växter, endast kvinnliga eller androgyna blommor kan skapa frön.

Delar

En fullständig blomma har fyra delar. Foderblad och kronblad tillsammans är hylle. De är tillbehör delar eftersom de inte spelar en direkt roll i reproduktion. Ståndare och pistiller, å andra sidan, måste båda bidra till reproduktiva processen för ett frö till leda. En blomma som har både är en "perfekt" blomma och en hermafrodit. Kvinnliga blommor har en pistill, men inga manliga ståndare.

Pollinering

För frön, måste blommor först vara pollineras. Ståndare leverera spermier, som finns i pollen. Pollen är tillverkad i toppen av ståndare, i en del kallas anther, som vilar ovanpå en glödtråd. Kvinnliga pistillen består av tre delar. Vid basen är äggstockarna, den största delen av pistillen. Stigmat bildar den pistill topp, med stilen ansluter stigmat till äggstockarna. Det är det stigma jobb att ta emot och hålla fast pollen levereras av vind eller besöka varelser. När pollen når stigmaen, sker pollinering.

Befruktning

Pollinering är inte synonymt med befruktning. För gödsling, det sista steget innan en blomma kan skapa ett frö, spermier från pollen måste nå ett ägg. När ett pollen korn pinnar till en pistill, växer pollen ett rör som sträcker sig in det stigma, fortsätter på i äggstockarna. Spermierna följer den vägen, möter ägg en gång i äggstockarna. När united, börjar ägg och spermier skapa ett frö.

Frön och frukter

Varje korn av pollen bär två spermier. Om du vill skapa ett frö, framkallar en av spermier tillsammans med ägget till en embryonala anläggning. Tillsammans med polar basgrupperna celler i äggstockarna, är andra spermier avsedd för att bli det embryo livsmedlet, "frövita" som omsluter den spirande anläggningen. Medan fröet växer inom äggstockarna, förändra äggstocken själv också, blir en frukt.

Separation mellan könen

Flesta växter är hermafroditer. Dessa blommor som inte hör till växter som antingen monoik eller tvåbyggare. Monoik arter växer han- och honblommor på samma planta. Tvåbyggare växter segregera blomma könen så en anläggning kommer att innehålla endast tikar och en annan endast hanar. Detta innebär att du måste ha både en kvinnlig och en manlig växt om kvinnliga blommorna är att producera frön.