Blommor hemma i Thailand

Thailand är ett land i Sydostasien med en våt, tropiska klimat som stöder tillväxten av ett brett spektrum av inhemska floran och faunan. En majoritet av Thailands växt biologisk mångfald faller inom kategorin starkt hotad. Som ett försök att skydda dess infödda utrotningshotade växtarter över land och hav, har landet undertecknat ett antal miljömässiga kontrakt. Det har också omvandlas cirka 13 procent av sitt land och till havs området till naturreservat. Det antas att Thailand har så många växtarter som finns i hela Europa. Men flesta av dessa förblir papperslösa.

Ratchaphruek

Ratchaphruek blomman (Cassia fistula linn) är inte bara en thailändsk infödda blomma men är också den nationella blomman i landet. Gul blomma kluster växer på trädet ratchaphruek och den gula färgen är en symbol för buddhismen och ära. Trädet blommar mellan februari och maj och blommorna är reflekterande av harmoni och enighet i det thailändska folket. Trädet defoliates medan blommorna blommar fortfarande, därför lämnar bara blommorna på grenarna. Blomman är vanligt i hela landet och är ofta sett växer längs vägkanterna.

Bat blomma

Bat blomma (Tacca chatrieri) är en native blomma av Southeast Asien inklusive Thailand och är också kallad devil blomman. Blomman är lila-svart färg och liknar en flygande fladdermus. Blomma blommar från sensommaren till början av hösten och anläggningen har blanka, grön och vit brokiga blad. Blommorna växer i fuktiga områden av landet och så stor som 12 inches i diameter i deras naturliga livsmiljöer. Blommorna har 2 fot långa morrhår, som är den viktigaste källan till pollinering som djungel varelser borste förbi dem. När de får optimal växande miljö med hög luftfuktighet och flytande gödselmedel, växer bat blomma växter till 2 fot i höjd.

Frangipani

Frangipani är en infödd Thai blomma och benämns borjes. Blomman används ofta i de buddhistiska tempel som en del av dyrkan ritualen. Frangipani blommor växer på lövträd och tillhör familjen plumeria. Trädet växer till en mogen höjd 26 fot med doftande blommor i vitt, gult eller rosa. Den vanligaste blommans färgen är rosa. Frangipani är en tropisk växt och växer bäst i väldränerad jord och full sol. Frangipani träd växer mycket väl i behållare och kan hållas på en önskad form av regelbunden beskärning. Regelbunden gödsling förbättrar träd motstånd mot vanliga sjukdomar.