Blommor hemma i Maryland

Blommor hemma i Maryland

Marylands omfattande kustområdena är hem för många inhemska växter. Marylands inhemska blommor trivs särskilt i statens, åstranden och våtmark kustområden. Vissa växter kvar hemma i staten, medan andra har spridit sig till platser över hela landet. Maryland's native blomma växter varierar mycket i färg, storlek och livsmiljö, men alla ger vackra blommor.

Blå flagg (Iris Versicolor)

Blå flagg har stora, svärd-liknande blad som kommer att växa upp till ca 3 fot i höjd. Det är en örtartad växt, vilket innebär att dess rötter är nedsänkt under vattenlinjen. Blå flagg producerar stora blå eller blåvioletta blommor som blommar från maj till juli. Blommorna har tre kronblad och är ofta gult i deras centrerar. Blå flagg blommor används främst i blommig visas och värderas för sina ljusa färger. De växer i östra Maryland riverbank områdena.

Härdiga Hibiscus (Hibiscus Moscheutos)

Den härdiga hibiscus producerar mycket stora, vita blommor med röda centra som blommar på våren. Dess blad är grå-grön. Denna växt är klassificerad som en årlig subshrub. Den härdiga hibiscus är en örtartad växt som växer längs flodstränderna i Maryland.

Väldoftande vatten lilja, nymphaea odorata

Den doftande näckros är en perenn blomma och den enda lily som är hemma i Maryland. Det producerar vita blommor som växer från lily pads och finns växer i Marylands dammar och långsamma strömmar. Den doftande näckros är medlem i familjen Näckrosväxter och är känd för dess vackra doft.

Lotus Lily (Nelumbo Lutea)

Lotus lilja har små, blekt gula blommor. Det är en perenn blomma som blommar på sommaren och är medlem i familjen Nelumbonaceae. Den har gröna blad och bruna frön. Även om används främst för dess skönhet i trädgårdar och buketter, kan lotus Lilja användas som en ätbar blomma i mat dekorationer. Den växer i våtmarkerna i Maryland.

New England Aster (Aster Novae-angliae)

New England aster är en buske-liknande anläggning som producerar ett överflöd av lila, fjäderlätt blommor med gul centra som blommar i två till tre månader i höst. Det varierar någonstans från 2,5 till 6 fot och har håriga blad. Dess många blommor växer till ca 1,5 inches bred, och en enda planta kan producera 40 eller fler blommor. New England aster används som en wildlife cover av trädgårdsmästare och naturligt växer på prärierna, längs vägkanter och i våtmarker. Det är en medlem i familjen korgblommiga växter.

Kardinal Flower (Lobelia Cardinalis)

Den perenna kardinal flower producerar ljusa röda blommor som är favoriter av kolibrier. Det är en medlem av familjen Klockväxter och växer upp till 6 inches tall. Blommorna är tubular formade med oregelbundna läppar och små vita spetsar i slutet av mycket ljusa röda kronblad. Kardinal blomman är kända för sin skönhet, men är också uppskattad för sina många medicinska användningsområden av indianer, till exempel behandling av feber sår, kramper, upprörda magar och även Tyfusfeber, enligt USDA.

Virginia Bluebells (Mertensia Virginica)

Virginia Bluebell är hemma i Maryland, men nu växer flitigt över hela östra USA. Det producerar en ljusblå till slående blå blomma som hänger ner från anläggningen som en klocka. Virginia Bluebell växer på en enda stam, även om det kommer förgrenar sig i flera olika blommor. Det blommar på våren och är medlem i familjen Strävbladiga växter. Denna vackra blomma är en favorit i trädgårdar och buketter.