Blommor hemma i Ecuador

Blommor hemma i Ecuador

Ecuador har många blommor. Växer vilt, har nationen många blomma plantager där jordbrukare odla blommor för export. Ecuador har cirka 25 000 växtarter, som utgör 10 procent av världens kända växter. Även om några av att den biologiska mångfalden resulterade från nybyggare från Europa och på andra håll, att föra blommor med dem. det finns många blommor hemma i Ecuador. Bland de inhemska blommorna är några medlemmar av orkidéfamiljen, ananasväxter och passionflowers.

Orkidéer

Ecuador har alldeles för många infödda orkidéer att lista dem alla här. Blommar kommer i en vacker samling av olika färger och storlekar. Dessutom, medan vissa orkidéer finns på lägre höjder i det bergiga landet, föredrar andra att vara högre upp. Orkidéer i Ecuador växer ofta i moln skogar. Du kan försöka odla dem i hängande krukor eller i lerkrukor med vitmossan. De gillar fuktighet.

Bland dem som föredrar är en lägre höjd Dracula lotar. Med små blommor bara ¾ till 1 tum i storlek finns Dracula lotar ofta så låg som förhöjningar av.47 miles högt. Många orkidéer trivs på höjder som är cirka 1 mil hög. Det inkluderar Dracula vampyren. Som alla Dracula orkidéer, Dracula vampyren trivs i svagt ljus och dess spikar växa ner. I tillägg, Dracula vampyr har stora blommor att "bära strimmor och visas mycket mörk, nästan svart," enligt till Orchid Society i Santa Barbara. En annan orkidé som gillar lägre höjder är Masdevallias Pinocchio. Den har blommor av grönaktigt gul med en brunröda overlay.

Vissa orkidéer växer bra i en rad olika höjder. Det inkluderar den tubulära, blekt orange Masdevallias. Mendozae, som finns på höjder på 1,12 miles till 1,3 mil. Medan den mångsidiga Masdevallias. Polysticta, som har vita blommor med små lila fläckar, kan hittas i ett ännu bredare sortiment av höjder från en låg.99 mil till en kraftigt stigande hög 1.86 miles.

Ananasväxter

Även om bromeliader odlas som krukväxter krukväxter och odlas i jord, i vilt i Ecuador växterna bifoga sin rot struktur till träd eller stenar och få fukt och näringsämnen behöver de från luften och från regn. Ananasväxter arter är mycket viktiga i bergen i Ecuador eftersom andra levande ting i ekosystem beroende av dem.

Ananasväxter kommer i en mängd olika färger. Inte bara blommorna varierar i färg, men bladverket gör också. Dessutom, ändra de övre bladen av vissa arter färg precis innan blommorna blommar, enligt University of Florida Extension service. Bladen, som kan vara grå, grön, rödbruna, eller fläckig eller randiga, allt från mindre än 2 inches lång och gräs-liknande till flera fot lång och bred. Ananasväxter har i allmänhet en central blomma toppar. Blomman är vanligtvis små och kommer i ett brett utbud av lysande färger.

Passion Flower

Passionsblomma, eller Giant Granadilla, är faktiskt en snabbt växande, träd-klättring vinstockar som har ensam, doftande blommor och bär också en melon-liknande frukt. Kallas även tambo i Ecuador, blommorna är omkring 4 3/4 till 5 inches bred. Blommorna har många olika färger på dem på kronblad, pistill, stil och pistillmärken, bland annat rosa, Rosa-blå, lila, vitt och blått. De har fem kronblad som är 1 3/4-tum långa. Passionflowers föredrar ett varmt, tropiskt, fuktigt klimat. De växer bäst i djup, bördiga, väldränerad jord.