Blommande växter i februari

Vinter blommande blommor och växter är ofta det första tecknen på våren i trädgårdar. Februari blommande blommor är också kallad vinter blommor och deras gemensamma blomtiden mellan mitten av November och mars. Februari blommande växter har bra lövverk och starka stjälkar. Växterna är härdiga och frodas i zon 6 och kallare. Några vinter blommande växter är vintern hedar, sasanqua kamelior, druva hollies, vintern Stormhatt, blå dam, silver wings och candytufts.

Candytufts

Candytufts, eller Iberis sempervirens, är platt toppad vita perenna blommor som också kallas vintergröna candytufts. Blommorna börjar blomma från februari till mars. Varje blomma är ett kluster av fyra petaled blommor. Växterna har smala 1 till 1 ½ tum lång någonsin gröna blad. Plantorna nå en mogen höjd av 6 till 12 inches och växa i prydliga högar. Plantera i full sol eller svagt ljus. Växter klarar sig bra i genomsnitt, väldränerad jord. Rekommenderas plantering tid är början av hösten eller våren. Ta bort förbrukade blommar efter blomning att uppmuntra nya blommor.

Vinter Stormhatt

Vinter Stormhatt, eller vintergäcken hyemalis, är klargula februari blommande blommor. Blommorna är en tum bred och ser ut som smörblommor. Bladen växer i en rufflelike krage runt blommorna. Plantorna nå en mogen höjd av 4 inches och sorglös växter som sprids under idealiska odlingsförhållanden. Den rekommenderade tiden för plantering är September med andra små lökar. Plantera i en skuggig område som håller sig sval och fuktig på sommaren. Ändra jord med lampa gödsel före plantering och tillämpa lös ekologisk marktäckning.

Vinter hedar

Vinter heath, eller Karneia, är en härdig, vintergröna buske med fina texturerat blad och blommar i februari. Växten sprider sig snabbt för att bilda en tjock matta och används ofta som en marktäckare för sura och sandiga jordar. Bladen är spetsiga och klockformade blommor visas i smal kluster av vita, rosa och rött. Blomman varar långt in våren och är mycket toleranta av varmt och kallt väder. Växten vinter heath i full sol eller lätt skugga på en väldränerad plats. Plantorna föredrar en något sur jord. Lägga till torv eller kompost i alkaliska jordar. Om plantering som en marktäckare, utrymme 18 inches isär. Beskära väl efter blomning för att skapa täta tillväxt och bevara utseende.