Blommande träd med orkidé-liknande blommor

Om du planerar att odla ditt eget träd i din trädgård eller om du bara vill identifiera ett träd som du märkt i naturen, är det enklaste sättet att göra detta genom att erkänna de unika egenskaper som skiljer det från andra, liknande träd. Träd och andra växter är ofta namngivna efter dessa unika egenskaper---papegoja-bill, ash-blad trumpet-blomma, runda blad Sileshår, hundra blad rose och så vidare. Ett utmärkt exempel på detta är orkidén trädet, som i själva verket inte alls är en orkidé men är döpt efter dess orchid-liknande blommor.

Orchid träd

Bauhinia spp., mer känd som orkidén trädet, är en blommande löv till semi vintergröna träd som växer bra i de sydligaste delarna av Kalifornien och Florida på grund av dess benägenhet för varmare, tropiska klimat. Orchid träd används ofta som en skugga träd eller buskage utforma i dessa delar av USA, men är det en invasiva arter i vissa delar av landet.

Födelsekyrkan och livsmiljö

Orchid trädet är ursprungligen hemma i de tropiska områdena i Indien, Kina, Malaysia och Afrika. Träden för fullt solljus exponering. De är mycket anpassningsbar till ett brett utbud av jordar, men för det mesta gunst väldränerad jord. De är också låg-underhåll träd; även om deras rotsystem ibland ta längre tid än de andra träd helt upprätta i jord, när de är etablerade, kräver träden mycket lite underhåll än enstaka vattning och enstaka befruktning i reaktion på jorden näringsämnen behov.

Storlek och tillväxtmönster

Vid full mognad växa orchid träd till 25 till 30 fot hög. Trädets spridning---diametern på tillväxt på den bredaste delen av kronan---åtgärder i på 25 till 35 fot när mogna. Kronan växer till en asymmetrisk rundad form med måttlig blad täthet. Bladen liknar formen på en ko hov, och blommorna, naturligtvis, liknar formen på en orkidé. Beroende på de särskilda sorter odlas, orchid träd varierar i färg från vitt och rött till rosa, lila och andra färger.

Andra överväganden

Orchid trädets prålig och färgglada blommor gör det ett ganska uppenbart träd för dekorativa ändamål. Hong Kong orkidén trädet (Bauhinia blakeana) betraktas ofta som de mest spektakulära utseende sorter, visar stora 6-tums röd eller lila blommorna under vintern. Bauhinia purpurea är en särskilt varierande sort, producerar blommor i många olika färger. Förutom kosmetiska överväganden, bör sorter väljas på grundval av deras naturliga motstånd mot insekter och sjukdomar som uppstår i ditt geografiska område.