Blommande plommonträd fakta

Blommande plommonträd fakta

Blommande plommon är relaterade till standard orchard fruktträd, och många arter producera ätliga frukter. dock odlas blommande sorter främst för sina graciösa utseende och färgglada bladverk. Doftande, prålig Blom göra ett framträdande innan första bladen på senvintern eller tidiga våren. Blommande plommon är lämpliga för odling i US Department of Agriculture plant härdighet zon 6 till 9, men vissa kan tolerera svalare temperaturer i USDA zon 5.

Blommande plommon sorter

Beroende på art, kan blommande plommon Visa bladverk från mörkgrön eller koppar att djupt röd eller lila. Dubbel- eller enkelrum blommar vanligtvis vit men kan vara rosa eller rosa. En gemensam blommande plommon är Blireana (Prunus x blireana), en graciös träd som når höjder av 20 till 25 fot och växer i USDA zon 6 till 8. Dvärg röda blad plommon (Prunus x cistena) är en prydlig buske som når mogen höjder av 6 till 8 fot och växer i USDA zoner 4 till 9. Bladen av dvärg röda blad plommon dyka upp ljusa röd-lila, mognar till en djup, kopparfärgad lila. Enkla vita blommor ger kontrast till de levande bladverket.

Användning i landskapet

Blommande plommon är vanligtvis planteras för att lägga till grace och färg i landskapet, antingen som enda ett exemplar eller i grupper. Trädet är en favorit i hemmet trädgården och ses också planterade längs kommunala parker eller trottoarer. Små, dvärg sorter lämpar sig för plantering i en stor behållare fylld med en väldränerad planteringsjord medium. Blommande plommon är låg-underhåll träd, men de vissna blommorna skapa kullen när de släpper från trädet i slutet av våren.

Ta hand om blommande plommon

En ung blommande plommon kräver regelbunden vatten vid varmt väder. Ge 1 tum vatten varje vecka under de första ett till två år, med en droppbevattning system eller soaker slang. Därefter, är blommande plommon torka tolerant men nytta en djup vattning i blöt rötterna när vädret är varmt och torrt. Trädet har en hög kväve, 16-8-8 gödselmedel i sent på hösten eller tidigt på våren. Undvika utfodring på sommaren eftersom ny tillväxt är mer mottagliga för vintern skador. Mäta trädet och tillämpa gödningsmedel uppgå till 4 uns för varje fot höjd. Alltid vatten djupt efter använder gödsel. Beskär blommande plommon omedelbart efter Blom tona in tidigt på våren. Beskär lätt för att upprätthålla ett snyggt utseende och klipp ut gamla, twiggy eller skadade tillväxt så att solljuset att nå mitten av trädet.

Skadedjur och sjukdomar

Många skadedjur, inklusive skala insekter, kvalster och bladlöss, styrs av tillämpa trädgårdsodling oljor på våren, som döda skadedjur som övervintrar på trädet. Blanda oljan med en hastighet av 2-4 matskedar per gallon vatten och spraya hela trädet, inklusive toppar och bottnar i bladen. Svart Knut, en svampsjukdom som anges av svart, Knut-liknande svullnader, är en gemensam och utbredd sjukdom som ofta påverkar Blommande plommonträd. Beskära drabbade områdena omedelbart för att förhindra att sjukdomen sprids. Ta bort det drabbade området plus en extra 2-4 inches och avyttra beskärningen i ett täckta kärl eller väska. För att förhindra spridning av sjukdomar, alltid sanera beskärning verktyg genom att torka av bladet med gnugga alkohol eller en blandning av 1 del blekmedel och 10 delar vatten. De flesta sjukdomar, inklusive mjöldagg och rotröta, hindras av försiktig vattning. Låt alltid toppen 3 till 4 inches i marken torrt mellan vattningarna att förhindra fuktig jord.